Sportlov

Jag kan väl inte påstå att jag sportat speciellt mycket den här veckan. Inte så här långt i alla fall. Men jag har ju jobbat och då har ju inte tiden funnits. Däremot har jag jobbat undan en hel del måsten, alltid skönt att få saker gjorda som måste göras. 
På vårt Fritids är det fullt ös, inte så många elever, men det görs lite annat också så som planeringar för de kommande veckorna och annat viktigt. T ex har Lovali varit till Risslan, vår kommuns återvinningscentral och lämnat in gamla batterier, glödlampor etc. 
Tur vi har dessa duktiga tjejer och killar. 
 
De här är hela vårt Fritidsgäng, som kämpar på så otroligt bra. Så därför fick de börja dagen i dag med frukost på Savoy. Samtidigt passade vi på att ha lite utvärdering och dryftade lite om framtiden. 
Efter den här frukosten var det fullt ös, jag har stått vid vår skolas pappersstrimlare i så där två timmar. Ett otroligt tråkigt jobb, som måste göras då och då. Kring lunch åkte jag till min kollega Nina och på hennes skola åt vi vår lunch från Råvara, och jobbade tillsammans med vårt nya datasystem Hypergene. Roligare att göra något tillsammans än ensam.  
 
Det jag inte hunnit med, är läsningen jag hade planerat att hinna, så nu får jag nog ändå använda en helg till det. 
Duschat mina blommor, inte så många längre. Vilket jag gjorde för att jag någon dag ska hänga upp nya gardiner. 
 
Funderat lite på vad jag ska bjuda på i morgon då jag är ledig och får en lunchgäst. 
Jag har en plan, något vegetariskt och något sött till en kopp te efter maten. 
 
Lukas är den enda av mina barn som är hemma och jobbar hela den här veckan. Så han kom förbi, bytte till träningskläder och sprang en mil, och åt middag med oss i går. 
Jag ber honom ta det lugnt, inte pressa sin kropp så som han gör ständigt. Under helgen var det en hockeyturnering på isen i Norra hamn, inte den bästa isen då vi hade plusgrader, men hans lag för helgen kämpade på i en massa matcher både lördag och söndag. 
 
Gustav, Madde och barnen har haft fina dagar i Riksgränsen från fredag till i går.
De har fiskat och åkt skidor varje dag. 
Här fick jag en bild från Björkliden där de hängde i pisterna en dag. 
Frida och Axel skickade den här bilden.
Lovisa fotade Joel med sitt kap för dagen. 
 
Jag är glad för att mina barn och barnbarn har det bra. Det räcker långt. Ser fram emot min lunchgäst i morgon och sedan ska jag hämta lilla Hugo och han ska sova över hos oss. På fredag har jag ett minifritids här hemma med tre av mina fyra barnbarn. Vi ska göra köttbullar, det har Hugo önskat, och kanske baka något, ser fram emot den dagen vad det än blir.  
 
Det är nu våren - och åren går för fort, från Sportlov till påsklov är det typ en minut och sedan är det efter fem minuter sommarlov. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: