Påskafton och snön faller.

Tråkigt väder, men inget att ödsla tid över. Det är som det är ändå. 
En pankoröra som sedan skulle över lammsteken och in i ugnen i en timme. 
Eftersom vi alla älskar ost, blev det ostbricka innan maten medan några badade bastu. 
Hugo är väldigt, väldigt snabb, Han testade ostarna först av alla. Jag skyndade mig att fota innan allt blev rörigt. 
Hugo, supernöjd som hittat sitt påskägg med hjälp av storebror Charlie. De stora killarna fick också påskägg med godis, så klart.
Påskens örter. 
Passar på att läsa då livet är lugnare, har precis börjat på bokklubbsboken då min man lägger fram en bransch tidning han får, TRÄ.
"Du måste kika i den, det är massor med fina trähus som jag vet att du gillar", säger han. Jag bläddrar och blir fast, wow alldeles alldeles underbara hus. Helt i trä, nästan i alla fall. jag skulle ha blivit arkitekt ändå, eller inte. Men det är ju sådana här hus de skulle ha byggt i nya Kiruna. Men inte med platta tak då.
Det grillades starka korvar som komplement till lammsteken. Passade bra i hop med lamm och potatisgratäng. 
Tårtan var god, vilken tur. 
Efter fikat laddade vi för en spelkväll. 
Jag gillar det här spelet "När då då", där man gissar årtal när en specifik händelse ägde rum. Vi spelade i par, och jag och min man vann, tjohoo!
Okej, man har tydligen lite fördel om man har levt ett tag på jorden, för då har man ju varit med om det mesta som hänt på något vis de senaste 60 åren i alla fall. 
Lukas kom efter att vi börjat spela, han hade sett en hockeymatch i Coop arena och missade vår gemensamma middag. 
Vårt saltade och torkade renkött är nästan klart. Kan behöva torka lite till, men jag gillar kött som är lite mjukt, inte hårdtorkat. 
 
Nu ska vi snart åka i väg till Joel och Lovisa. Elda upp Pilträdet som vi hjälpte till att ta ner förra sommaren. Grilla och bara ha det gott. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: