Nya gardiner

Det är nog minst fem år sedan jag sist hade gardiner i fönstret ut mot altan i vårt kök. Nu kände jag att det var dags för något som ramar in och som glider lätt på skenan som skydd mot solen som strålar in och värmer upp hela köket. 
Linnegardiner i precis den rätta färgen för vårt kök. Här ser det ok ut, men jag hade glömt bort att vi bor i ett gammalt hus där takhöjden varierar en del från hörn till hörn. Så på höger sida är gardinen alldeles för kort. Det ska fixas för det finns att ta av i fållen, men inte just nu. 
Längderna passar perfekt till hissgardinen till höger som är ett måste till den starka eftermiddagssolen. 
Skulle köpa boken vi ska läsa i vår bokklubb, men den var slut och skulle komma in om en vecka, då köpte jag lite annat istället. Ja, boken till bokklubben har jag bett dem lägga undan för mig när den kommer, för den ska jag så klart läsa. Men började lite smått med en av dessa tre medan jag väntar. 
 
Kilade förbi Lukas och fixade lite snabbt. 
Fixet handlade om att plocka fram de påsksaker han fick i fjol. 
I fjol var det ett mörkgrönt ljus i tuppen, nu blev ett nougatbrunt. 
Ett rent nöje, när det inte handlar om något jobbigare än lite inredning. 
 
Jag har avstått svart te efter klockan 18.00 på vardagarna under flera år. Det är bara kvällar då jag varit på något speciellt eller haft besök som jag unnat mig det senare på kvällen. Varför?
Jag har somnat sent på kvällarna, p g a sena koppar te, och då har min natt blivit för kort. Men det var då de, nu för tiden är jag hur trött som helst oavsett jag sippar på svart te eller inte. Det har inte spelat någon roll hur sent jag tagit en kopp, jag somnar alldeles för tidigt ändå enligt mig.
Det sinar i burkarna snabbt nu och jag har inte någon resa till Stockholm inplanerad på länge så därför beställde jag te från Sibyllans. 
Vår vanliga fredagsmiddag, men jag blir inte less. 
De här räkorna var så goda, vilket de inte alltid är då man köper frysta. 
Hugo har sovit över, hans mor och far har en massa 40-års fester de ska på det här året, och då får vi ha skoj med gossen. 
Morfar och Hugo har sett på Pippi. 
Det här var Mattisborgen vi klättrade upp på, eller nästan i alla fall. 
Vi har haft besök, av både Lukas, Joel och Lovisa. Så skoj!
 
Nu ska jag försöka packa, för några dagar i Göteborg.
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: