Göteborg, och en ledig dag.

När jag ändå skulle hit fick det bli en ledig dag först innan två viktiga maxade dagar med intressanta föreläsare. Ok, jag jobbade lite också, så som det kan bli med det jobb jag har, men mest ledig i alla fall. 
 
Första flighten på morgonen, innebär att taxin hämtade mig 04.20. Flyget från Luleå går 06.00, och med delad taxi får man åka tidigt från utkanten av Luleå. Tidigt som attans, och trött. Läste och sov en kort stund på flyget.
När jag lämnat min väska på hotellet gick jag till Da Matteo på Vallgatan. Lite frukost och den smakade särskilt bra, då klockan var kring 10.30.
Fortsatte på Magasinsgatan, kikade in i mina favoritaffärer. 
Artilleriets lilla köksbutik The kitchen, en favorit.
 Här är det mest möbler. Men ändå skoj att strosa igenom. 
Lämnade den affären och gick över det lilla torget till...
Roligt med affärer som inte bara säljer kläder rakt av, utan har lite av varje. Men allt de har är noga utvalda saker och av bra kvalité. 
Såg en lunchrestaurang som såg både mysig och populär ut, förmodligen populär eftersom det satt massor med människor och åt lunch där. Den måste jag komma ihåg tänkte jag, eftersom jag en timme senare hade en lunchdate med min svägerska som bor här. 
 
När jag sedan träffade Inga-Maj och vi skulle söka upp den restaurangen hittade vi inte den så klart. 
Vi hamnade här i stället, mitt emot en saluhall. Vilken tur att vi ändå valde den här, för maten var deliciös. 
Kolja, och det kan vara en av de godaste fiskrätter jag ätit. 
Jag hann med en timmes vila på hotellet innan det var dags att dra iväg hit. Till Hotell Draken intill Järntorget. Men först en stund av lugn och ro på en vinbar intill. 
Med Isabell och Nina som kom med flyget som gick efter mitt från Luleå. Här satt vi och summerade dagen och livet medan vi väntade in Elisabeth och Helena som kom hit sent på em. 
Elisabeth hade nämnligen bokat bord för oss här högst upp på hotellet redan för två månaders sedan, det gäller att vara ute i god tid minsann.
Våning 33.
Fullsatt och mest män. Märkligt.
 
Vi valde lite olika rätter. jag gick på fisk igen. 
Godaste sotade torsken jag ätit och jämfört med Koljan kan jag inte välja, för bååda var så otroligt vällagade och perfekt stekta. 
Någon valde råbiff som gjordes i ordning framför oss. 
Utsikten från hissen. Det finns flera hissar, så välj den med utsikt. 
Mina glada med trötta kollegor, dags att ta sig till hotellet för en natts sömn. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: