Juni tuffar på...

SKA = Systematiskt kvalitetsarbete, vill jag kräkas åt just nu. Ska gå igenom det jag skrivit i morgon, sedan får den vila till i augusti. Förutom det, har veckan varit full av en massa olika saker av praktisk karaktär. Schemaarbete som pågår, fakturor som ska attesteras, färg som ska köpas in, vaktmästarjakt som pågår osv. I dag en genomgång av ett klassrum med vår arbetsmiljösamordnare där läraren har problem med rösten, inte enkelt men vi har ett par saker som ska testas, spännande att få se om det fungerar.  
Under ledning av Christoffer på Fritids har det målats kingrutor och annat på skolgården. 
Det blir så fint. Några flickor målade en stor sol, där man sedan kan stå om man inte har något att göra, för då ser andra på skolgården det och kan komma och bjuda in denne i en lek. 
 
I går när det regnade var det sällskapsspel på agendan, det spelades schack och annat skoj med de nio barn som var på fritids.  
Firat min man som fyllde år i går. jag bjöd honom på middag på Panelen. Han fick så klart välja vad han ville, och så väljer han en hamburgare. Den var supergod sa han nöjd och glad vilket var det viktigaste. 
 
Inget kalas hemma än. En av våra söner jobbar i Haparanda mån - tors varje vecka, och en annan var på jobbresa så vi bestämde att flytta fram firandet med dem tills alla kan vara med, vilket är först på söndag. Otroligt vad de är upptagna med olika saker mina barn. Söndag blir i alla fall bra, då hinner jag baka och fixa lite här hemma innan dess.  
Den här bilden är tagen för så där 30 år sedan snart. En solig och varm dag på Rödkallen som ligger i Luleås yttersta skärgård. Då gick det turbåtar dit vilket det inte gjort de senaste åren. Läste att det skulle gå någon tur dit i sommar igen, värt en resa om ni inte varit där tidigare. 
 
I söndags cyklade vi till Kyrkbyn och tog oss ner till Hägnan, ett friluftsmuseum. Det närmade sig lunch så vi stannade till och tog var sin räkmacka i caféet. Är det något jag gillar, så är det att cykla, vilket jag gör lite för sällan.
 
Här på Friluftsmuseet är det rofyllt. I alla fall en söndag vid lunchtid. Träffade till och med folk vi känner som gjort lika som oss, taigt sig hit för lunch/fika.  
Jag studerar alltid detaljer på hus, som här i den här gamla Norrbottensgården. 
I de flesta Norrbottensgårdar är fönstren gröna, men här har de en fin blå färg. 
I kväll kom två gossar förbi, som stannade kvar och nu sover de i vårt gästrum. 
Den här skrutten fick bada badkar och somnade sedan. Morfar fick stanna hemma med honom medan jag och hans storebror Axel cyklade ner till älven. 
Vi var inte ensamma här, några andra gossar lekte i vattnet, och ett par strosade längs stranden i kvällssolen. 
Så skönt vattnet var, lagom varmt att simma i. Sedan cykel hem, duschade i uteduschen och en film med Axel, men han somnade 10 minuter in i filmen sittande i soffan. 
 
I år har jag inte odlat något i mina pallkragar. Har inte haft tid med dem. Men det växer annat runt om oss dock inget man äter. 
Ängen bakom vårat hus kommer inte att klippas i sommar har vi fått veta, för den ska vara en så kallad naturäng för att insekterna ska trivas. Jag är bara lite rädd för att råttor och sådana djur också trivs i högt gräs. Hoppas att jag har fel.
När man har ett byggprojekt på gång, så som vi har för tillfället, finns inte tid för annat. Så det är inte bara ängen som får växa vild, det blir vildvuxet lite överallt nu.
 
Funderar just nu på vad jag ska bjuda min stora familj på.
Alltså då de kommer för att fira sin far, svärfar, morfar och farfar.
Det blir nog något matigt och kanske en tårta...
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: