EU-val och annat.

Jag gissar att ni har röstat till EU. Viktigt på många vis, vi måste rösta för demokrati, för miljön, för mångfald, för en snällare värld helt enkelt.
 
Tränade i går kväll efter att jag röstat. 
Så trist, att vi nu har sommaruppehåll.  Det är nu man måste vara diciplinerad, träna även om man hittar på en massa annat som stjäl tid. Träna fast det är varmt, helt enkelt hitta en tid på dygnet då det är ok för kroppen. Träna fast det regnar, lite trist förstås. Träna helt enkelt.  
 
Mina senaste helger har jag använt tid till detta skåp. 
Budade på skåpet i bilen på väg till Riksgränsen i början på maj. Fick det till ett bra pris men det blev  ännu en tur till en by utanför Piteå för att hämta skåpet. En del skavanker, men det får man ta då man köper riktigt gamla saker. 
 
Sedan kom Lukas med en riktigt bra slipmaskin. 
Den förvaras i en fin låda. 
Jag har slipat upp en del maskiner under årens lopp. Maskiner av olika märken, men den här ger jag betyget fem av fem möjliga. Reklam, men obetald. Maskinen är lätt att hålla i, och du kan reglera hastigheten, bra. Den är lätt att komma åt med även på snäva ytor..
Jag har ibland slipat gamla möbler trärena för att sedan måla dem. Nu bestämde jag mig för att bara slipa den jämn och försöka fixa till kanterna där de är gropar etc. Slipat har jag gjort utomhus, det följer med en påse till maskinen där dammet sugs in, men det blir ju lite damm ändå där man slipar. 
Jag grundmålade först, och målade även skåpet invändigt. 
Grönt och jag valde en ljusgrön färg, ifall skåpet hamnar i ett mörkt rum, var vad jag tänkte då jag valde kulör. Sedan kommer jag att få måla fler hyllplan, för det var endast ett i skåpet som en man som var skräddare ägde en gång i början på 1900-talet. 
Nu väntar jag på de nya beslagen eftersom de som satt på skåpet inte gick att skruva dit igen. 
Varit hos min frissa Ann-Sofie på "Stil & Form". Så skönt att få ett sommarfint hår. 
Vår duktiga svärson har kopplat in lamporna vid spegeln. Det var lite av vad som hänt hemma. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: