En heldag med alla pedagoger på skolan.

Vi har några sådana dagar då vi får stänga Fritids och ha konferens tillsammans alla på skolan. På måndag morgon startade vi utanför skolan 07.30. 
Väl i Piteå började vi med frukost då vi kom till Pensionatet.  
Sedan jobb, jobb och tankar som lyfts ibland bara fritids för sig och lärarna för sig, ibland alla tillsammans eller blandat. 
Vi jobbade enligt EPA = ensam fundera på frågan, sedan samtal med en kollega eller en grupp och till sist samla allas tankar gemensamt. Massor med kloka tankar och kompetensen är hög.  Vi har en ram kring höstens arbete på skolan, vilket tema alla ska utgår ifrån osv. Nu ska dessa tankar få vila över sommaren, och i augusti fortsätter vi. Tanken är väckte vilket gör att några hjärnor arbetar trots att lärarna gått på sin sommarledighet,  jag har fått mail om en del nya idéer som ploppat upp sedan måndagen, skoj!
Lunch, en krämig risotto.
Eftermiddagsfika. Dagen går fort då man har roligt. Lärarna arbetar 7 timmar enligt avtal, så de fick en liten paus att göra vad de vill medan jag och Fritids arbetade vidare en timme till. Någon åkte hem, andra valde att stanna till kvällens middag.
Pizzabuffé och sedan en vitchokladganach till efterrätt. 
 
Maria N hade fixat ett klurigt quiz och sedan var det så småningom dags att åka hem. 
En fin  och välbehövlig dag för oss alla.
 
♥ Maria

Sara:

Fina bilder, visste inte att pedagoger hade det så trevlig!

Svar: Ja, det är roligt nästan varje dag, att jobba med människor, men också oerhört tufft och jag möter pedagoger som är förtvivlade, gråter och är på väg att byta jobb. De gör sällan det, för när man får perspektiv och ser glädjen hos eleverna då de lyckas, då de förstår något som de inte förstod innan, när de kan hantera sina frustrationer bättre och bättre. När arga föräldrar får förståelse över helheten och ser det ur ett annat perspektiv än sitt eget ibland snäva så lyckas vi tillsammans få eleven att må bra i skolan. Då är det världens bästa jobb.
Moi

Kommentera inlägget här: