Trettonhelg

Trettondagsafton brukar vara en afton då vi bara tar det väldigt, väldigt lugnt. I år ville vår dotter att vi skulle ha en repris av julafton på trettondagsafton, då hennes far, alltså min man låg på sjukhuset och missade allt. Alla barn tyckte det var en god idé, ok, men ingen julmat sa jag. Julmat är gott till jul, men efter jul är jag såå less och vill äta allt annat men inte just det. 
Lite ost och kex medan maten lagades och bordet dukades. 
Lukas är populär hos barnen, de har alltid massor att berätta för honom och han tar sig alltid tid till att ha de här samtalen med dem. Sedan fixade han och jag varmrätten. 
Bittes torskrygg med brynt smörsås och spetskål som hon bjöd på nyårsafton. Den var så god, så den fick det bli till varmrätt.
Lite varmt och kaosigt som vanligt och finaste stämningen med barn som tjoade och lekte järnet och vuxna som fixade mat och annat. Någon värmede bastun och de som badade, bland annat Olivia och Axel sprang ut i snön och gjorde snöänglar nakna. Det var ju varmare i går mot vad det varit, bara så där -25°. Hoppas de inte blir sjuka av snöbadandet i alla fall. 
Otto och Frida stod för förrätten, en väldigt god räkröra med sting. 
Lukas åt först av alla, för han skulle in till stan på något event. 
Vi blev 15 personer, så då får man tänka till hur man ska duka. 
Varmrätten blev perfekt. Torsken får inte vara för länge i ugnen, och vi lyckades få den precis så som den ska vara.
Gustav och Madde fixade efterrätten. smarrigt och fräscht med frukt och bär under ett täcke av choklad. 
 Det var ju juniorhockey på gång så alla såg på den, men inte jag och August. 
Vi satt i köket och ritade hus. August hus var mycket mer innovativa än mina. varje bokstav i hans namn är ett hus, så skoj! 
 
Sedan somnade de yngsta barnen en efter en, de fick sova på olika ställen i vårt hus tills det var dags att bli påklädda och utburna i bilarna, som skulle ta dem hem. Närmare midnatt var vi ensamma kvar hemma jag och min man. Jag var så trött, som man blir efter en sådan här kväll. Trött men glad över en kväll med alla mina hjärtan. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: