Lite pizza och annat skoj!

Fredag i stan, lunch på Savoy.
Vi hade en fullspäckad förmiddag vilket bidrog till att vi fick hasta i väg till Savoy där vi bokat bord för lunch. Lång kö, och när vi efter minst 20 minuters väntan på maten äntligen fick den var fisken och moset inte riktigt varm, min gulliga kollega sa det till servitrisen som innan vi hann blinka tog våra tallrikar och rusade i väg med dem. 10 minuter senare fick vi tillbaka maten som nu var knappt märkbart varmare. Nu vågade ingen säga något eftersom vi var hungriga och hade ett annat möte 13.00. Åt snabbt den ljumma maten och sedan fick vi hitta en nödlösning för att hinna delta på mötet. Tog bussen hem efter det och fortsatte jobba till 16.00 då jag flexade ut, packade ihop mina jobbattiraljer, fixade mig snabbt och fick skjuts in till stan med Gustav, vår äldsta son. 
Jag bjöd min man på en kväll i stan, tyckte han behövde komma ut lite efter sitt benbrott. Vi hade lite olika saker att fira, så här en kylig fredag i slutet på januari.
Började med ett stopp på Karl August. 
Här var det rätt så lugnt då vi kom, men fler och fler droppade in medan vi satt här. 
Syrligt och gott med en drink som innehöll grädde, champagne och limoncello bland annat. 
 
Efter drinken gick vi vidare upp för Storgatan. 
Sedan tog vi oss till Cg:s för en middag. Så klart blev det Hummersoppan till förrätt, den är galet god. 
Pepparstek till varmrätt. 
Köttet som våra vänners son Eskil (och även Lukas bästa vän under skolåren) hade grillat och som var grymt god. Eskil är en mästerkock, vill bara säga det om ni funderar på middag i stan. En fin kväll. 
 
Hur man vill ha det då man sover kan vara lite olika för olika personer.  På kvällarna innan jag somnar tycker jag om att se stjärnorna på den mörka himlen, vill alltså inte dra för någon gardin, vilket min man gör. I går kväll glömde han att dra för gardinen, vilket gjorde att vi vaknade av ett starkt ljus, ett ljus som inte lyser 06.00 då vi stiger upp på vardagarna. 
Vi har en uteis och hela idrottsanläggningen i vår by en bit från oss. Där tänds starka lampor på morgonen, gissar 08.00, kanske tidigare. Gör mig inte något att de lyser in den tiden på morgonen. Vanligtvis är jag ju inte hemma då, och på helgen känns det bara hemtrevligt med ljuset och så ser man snabbt vad det är för väder. I dag klart och -26° kallt. 
Jag fick börja morgonen med att hämta in ved. 
Tur det finns så det räcker till om kylan fortsätter. 
Tre sådana hinkar bar jag in och nu känner jag att jag blir starkare i armarna för varje gång. En vinst med kylan. 
Bäst förutom starka armar är sena långsamma frukostar. Fick ett sms, Bitte och Göran skulle titta förbi under dagen, skoj! Sedan ringde Hugo och sa att han ville komma till mormor. Det här blir en bra dag kände jag och började städa lite i all hast. 
Hugo kom först. Vi sökte efter lagon svåra pussel, men hittade inte ett enda. Men vi hittade en massa gamla bilderböcker som vi läste. 
 
Sedan kom våra gäster. Vi fikade och pratade som vanligt om massor av viktiga saker som gör livet som det blir. 
Det här blev ju en så himla fin lördag, helt oplanerad och helt enkelt perfekt. 
Jag handlar ibland lite för mycket mat, för jag vet inte alltid hur många vi blir till middagen. Sist jag gjorde pizza blev det kvar lite ingredienser, så det räckte till en i kväll också. Den här gjorde jag lite spicy, först tomatsås, sedan smörstekta champinjoner som fick steka en stund med hackad vitlök och chili. La på salami och skinka, samt paprik och tomater. Oj, så god den blev. 
 
Önskar er en fin fortsättning på helgen!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: