Första gången, kanske inte den sista...

Äntligen, min första Lule hockey A-lags match!
Jag har sett på väldigt många hockeymatcher i mitt liv, redan som barn tjatade jag tills jag fick följa med min pappa på Kiruna AIF:s matcher i iskalla Matojärvi. När man blev tonåring var det väl inte bara själva matchen som var instressant, utan även killarna som hängde där eller stod på isen. Då såg jag ibland Luleå spela mot Kiruna AIF. 
 
I Coop Arena har jag dock hängt i massor av timmar under åren. Frida tränade konståkning något år som liten, och våra tre gossar har alla spelat hockey, först i vårt byalag och sedan hamnade Gustav i Luleå hockey som junior ett tag och Lukas hela vägen från det han var 13 år tills han var för gammal att vara kvar i juniorlaget. Efter NIU, alltså hockeygymnasiet med nationellt intag är det inte många som får fortsätta i a-laget i vår stad. Då blev det Sollentuna i två år för Lukas. En stad utan samma intresse för hockey som jag är van vid från vårat län. Vi har nästan lika många i publiken i dag i vår by då de spelar division 2 matcher som det var i Sollentuna med så otroligt mycket fler invånare. Men Lukas sa att det var många från skolan han jobbade på som började gå på hans matcher och som inte gjort det tidigare. 
 
Jag har sålt lotter, motvilligt men väldigt engagerat då det varit vår tur, på Lule hockeys A-lags matcher då Lukas var junior. Då fick man om man ville stanna kvar och se matchen som var. Jag stannade aldrig kvar, sålde järnet och då jag var klar åkte jag hem, så det är det längsta jag varit på en A-lags match till i går. 
Till gårdagens match, Luleå hockeys A-lag hade match mot HV71.
Lotta och Håkan såg till att vi kom på match, och det var ju riktigt skoj!
Lite skillnad mot hur det var i  gamla Matojärvi, nu är det business. Show och folkfest, och folkfest var nog också i Ladan som vi kallade Kirunas gamla ishall. 
Vackert, med konståkningstjejernas uppvisning. 
 
Allt som allt, en upplevelse. Träffade även fler vänner i vimlet, skoj! 
Det blev en riktigt trevlig lördag!!!
 
Söndag, och jag hade lovat att kika på Olivias skidtävling den här dagen. 
Men först helgmys. Läsa och äta långsamt. 
Jag hade inte förstått hur många som skulle tävla. Fick lämna bilen långt från start, p g a bilar överallt. Men en skön promenad var inte fel. 
Pratade men några 8-åriga gossar på skidor som provåkt spåret, de tyckte att deras skidor var dåligt vallade. Hoppas det gick bra för dem ändå. Sedan var det >olivias grupp som startade, och vi såg att hon tyvärr tog fel spår efter några hundra meter. Hon åkte på de spår som var för dem som var äldre och det var lite längre förstås. 
Det tog ner lite på den gulliga tjejens humör, men skam den som ger sig. Det kommer nya tävlingar och det är missarna man lär sig av. 
Fick en film på Olivias kusin Hugo som ville se Olivias tävling, men han skulle få besök och då fick han åka skidor själv hemma på gården i stället, vilket nog var bättre ändå.  
 
Hemma blev det långkokt högrev, serverade det med massor av olika grönsaker, taccochips och goda såser. Lukas kikade snabbt förbi innan hans träning och åt med oss. Han åker till Stockholm igen i morgon för en veckas utbildning, och sedan flyger han till Umeå på fredag för match med sitt lag där. 
 
Veckan som kommer är galet fulltecknad på jobbet för min del, 
kvällsmöte, samtal, nätverk och en del annat. 
Värre är det för dem på Island just nu. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: