Egen arbetsplats, viktigt eller inte!

Fredag och förvaltningsdag, och nu i det nyrenoverade som en gång var Vattenfalls högsäte här i vår stad. Här har ingen en egen plats, utam man får ta den som är ledig. Gissar att IT-gänget har egna för de har ju gigantiskt mycket prylar, men för övriga. 
Vårt mötesrum, ingen höjdare precis. Ett stort rum, lågt till tak, kändes som en bunker. Möblerat med massor av stolar, och ett litet bord ihopsatt av en massa små. Små som kändes för små för två bredvid varandra, och för stor för att sitta en och en. Man ska inte vara otacksam, inte gnälla men för mig är miljön viktig och nja, jag vet inte om jag tycker att det var så nydanade det här. Men rummet har fönster, bättre än en källare så som vi hade förr på våra fredagar. 
De här snygga skåpen är till förvaring, ett för varje person som arbetar här. Mer än så har man inte. 
Är en plats ledig tar man den. Här var det bara lediga platser, men så är det på fredagar sa någon. För nu mer arbetar de som kan hemma mer än på arbetsplatsen, eller något sådant. 
I en sådan här glaskub har man samtal, inte vid sitt skrivbord, för där ska man arbeta tyst. 
Här fikar man och äter sin lunch. 
Lillemor berättade om analys och kvalitetsarbetet som vi sedan ska driva på våra skolor. Vi ska få pedagogerna att titta på sig själva, sin undervisning och vad som gett goda resultat och vad som behöver förändras eller skruvas på att för att nå längre. Målen har vi i vår läroplan, hur vi når dit är en spännande resa, med många faktorer som medverkar till framgång. 
Det blev lunch som intogs på Panelen. 
Skoj, att få hänga med de här coola gänget igen. 
Maten var god, köttet mört och saftigt. Nu har vi nära till Panelen, så det blir nog fler luncher här. 
 
Lördagsmorgon, vi sov ovanligt länge, sedan kändes dagen väldigt kort. 
Sakta återvänder ljuset. 
Goda ägg från Strömnäsgården.
Det är skillnad på ägg och ägg. Det här är riktigt goda i alla fall. Rekoringen, är en förkortning på rejäl konsumtion, och närproducerat. Jag beställde ägg via FB, och hämtar dem sedan på Sunderby Folkhögskolas parkering en kväll då de har utlämning där. 
 
Min lördagseftermiddag blev en upplevelse utöver det vanliga, 
det berättar jag om i morgon.
Nu lite film innan natten.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: