Söndagslugn

Kallt men vackert. -30° när vi vaknade. 
 
Det som är lugnt med söndagar är väl att jag ibland inte gör något, alltså inga former av måsten, inte något som måste göras snabbt för att tiden är knapp. Utan det lugna är väl att jag gör sådant som jag känner att jag vill göra, men som inte måste göras just nu. Inte den här veckan, och kanske inte ens det här året. En sådan sak som jag gjorde i dag, var att kasera en gammal köksmatta. 
Den här mörkbruna sisalmattan har vi haft i väldigt många år. De senaste åren har några klagat på att man får stickor i fötterna av att stå/gå på den. Sisal är ju en växt, och när stråna börjat gå av, blir de stickigt. 
Jag fick skrubba golvet i minst en timme, innan jag fått bort all färg som lossnat från det gummerade underlaget. Fortfarande kan man se strukturen av underlaget, men färgen är i alla fall borta. Vi ska måla golvet, men jag tror vi väntar någon månad med det. Nu ska det få bli lite mörkare nyans tror jag. 
Efter mitt skrubbande åkte vi iväg och handlade lite mat, och jag frös när vi väl kom hem igen. Skönt att värma fötterna mot den varma kakelugnen. 
 
I går blev det ingen middag, jag var mätt av allt gott vi fick i Piteå i princip tills jag somnade, och när min man blev lite hungrig sent dukade vi bara upp ost och bröd. 
Surdegsbrödet från Bageriet i Piteå var så gott. 
 
Fredagen blev lite speciell på grund av en oplanerad händelse, allt gick bra hur som haver och efter det checkade jag ut från jobbet och hämtade två av mina mina barnbarn på Fritids och förskolan. 
Vi gjorde smoothie,
ritade,
och fixade Tacos till middag. 
När barnens mamma kom hem från sitt jobb åt vi middag tillsammans. Vår äldsta son, barnbarnens far och vår mellanson hade åkt till Tornedalen för att jaga fågel. 
 Efterrätt och sedan ville barnen se "Bäst i test".  
En fin fredag belv det. 
 
Nu har vi både Fettisdag och "Alla hjärtans dag" till veckan och på fredag firar vi August som fyller 6 år. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: