Semlor

I dag skulle jag ta med min son från stan, för att han har träning här i byn i kväll med sitt lag. Vi skulle äta middag hemma hos oss innan. Men han hade varit i Kalix under dagen och hade i den här galna stormen inte hunnit hem än. 
Jag hade nyckel, alltså tog jag mig in, plockade fram min dator och fortsatte jobba lite. Tiden gick och då medan jag väntade kunde jag väl lika gärna trippa ner till Lilla Skafferiet och köpa semlor, sagt och gjort. 
Även om man är ensam, kan man ha det mysigt, eller hur?
Oj, så gott!
 
Det var mitt onyttiga i dag, men jag börjar dagen lite bättre i alla fall. 
Matcha medan jag vaknar till liv. 
På kvällarna, en blodapelsin och en chokladbit. I dag blev det ingen promenad, alldeles för blåsigt. 
I Kiruna stängde skolorna för att det var orkanvindar. Jag minns då jag var barn, någon gång på tidiga 1970-talet. Det var nog orkanvindar då med i Kiruna, vi stod med våra näbbskor på ena kortsidan av ishockeyplan utanför Luossaskolan där vi gick och blåste tog oss över hela isen. Men respekt för vädrets makter, var rädd om er. 
 
Våra skolluncher är spännande, lika skoj varje dag att komma in i skolmatsalen och få se vad som serveras för dagen. 
Det här var barnens favoritmat, det jublades när de såg vad som serverades den här dagen. 
 
Innan jag åkte hem fotade jag den här, Mingelparty i morgon för alla vuxna på skolan. 
Skoj, och jag ska ta med mig ost. Var på vår bästa ostaffär i vår stad, Stora Coop. Hittade några favoritostar. Men först en arbetsdag till, innan det blir mingel. 
I går kväll såg jag på Love is blind och kunde inte sluta, så det blev sent innan jag kom i säng. Ja, rätt så spännande ändå, att följa utvecklingen och hur de olika personligheterna faller eller faller inte för varandra. 
Den här uppdateringen över vindarna i Riksgränsen fick jag av min son Gustav. Han är inte där, tack och lov, men håller koll och vi får väl bara hoppas att det inte har hänt något tråkigt där p g a ovädret. 
 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: