Drejat, och pratat böcker.

Att läsa många böcker är att leva många människors liv, har någon sagt, kanske Astrid Lindgren, för hon har ju sagt en mängd kloka saker. Det ligger mycket i det. Vinsten med att ha levt många människors liv, är att få mer förståelse och empati för omvärlden. 
Bokklubb i dag i Piteå hos Anita. Men vi började med keramik på Pensionatet. Anita hade dukat upp med te/kaffe och semlor. 
Här finns så många gamla fina saker att vila ögonen på. 
 
När vi kikat på allt fint började knådande av leran. 
Jag kämpade med att centrera leran, vilket gick bättre än tidigare gånger. 
Efter flera timmar hade vi ändå producerat en del. 
Min tekopp, och jag vet inte hur många jag gjort, som jag inte blivit nöjd med. Den här är jag i alla fall supernöjd över så här långt, men man vet aldrig, den kan spricka om man har otur vid bränningen. 
Här vid brännugnen står en del alster som andra duktiga drejat eller kavlat.
Vi köpte med oss surdegsbröd från Bageriet. 
Åkte hem till Anita som bjöd på sen lunch. Samtalet fortsatte om Charlotte Kallas bok om sig själv och sin skidkarriär, som vi alla tyckte var läsvärd och gav oss en del nya insikter om livet som elitåkare. 
 
Så gott, lax i hummersås. 
Nä men helt galet så gott. Vi åkte hem till sist när mörkret lagt sig och nästa gång är det Bitte som bjuder in. Jag längtar till juni och nästa tillfälle för mig att få dreja, då jag anmält mig till en helg hos Anita. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: