Alla hjärtans dag

Det är väl ändå lite trevligt att vi firar lite av varje i vårt land, inte bara födelsedagar. Sedan får vi väl göra våra egna tolkningar och traditioner kring vad vi vill och fira hur vi vill, eller inte fira alls. 
 
Vi har firat Valentin lite hur som haver från år till år. Kanske för att det är en tradition som varken jag eller min man växte upp med, utan något vi själva valt att göra en grej av. Eller inte.
 
Min bästa date, i går 💖
Jag bokar teater eller bio med mina barnbarn ibland, och den här föreställningen "Stenar i fickan" som jag bokade för mig och Axel råkade vara just i går. Så efter jobbet åkte jag direkt hem till Axel och sedan tog vi svängen förbi Pinchos i stan. Axels favorit och också hans val i går. 
Det var rätt så fullbokat, men vi fick ett bord. 
Sedan blev det bil till Avan, en liten mysig by som ligger på södra sidan av Luleälven. Här var det teater för kvällen. Den var bra sa Axel, och i pausen blev det...
Fika! när det var en liten stund kvar av föreställningen ville Axel åka hem för att han var trött, synd tänkte jag för jag ville se hur det går för de två statisterna som berättelsen handlade om. Men vi åkte hem. Jag måste fråga Bettan hur allt slutade, för hon var en av värdinnorna den här kvällen i Avans byahus. 
 
På jobbet rullar det på och en dag hade vårt område rektorsmöte. 
Nina bjöd på semlor, de var goda som tur var, eftersom jag nu spräckte min plan på max 5 den här säsongen. Spräckte, för att jag och min man bestämde oss för att köpa hem en sista semla på lördag.
Jag vill ju inte göra honom besviken och bara sitta och se på honom då han mumsar i sig en. Alltså ändrar jag min plan till max 6 semlor den här våren.  
 
I vår skolmatsal serverade Anna och Jeanette Sushi i dag, och sådant jubel det blev då våra elever såg allt det goda.
Tänk att även den här rätten har blivit en favorit bland alla barn i vårt avlånga land. Tur för annars hade väl alla småbarnsföräldrar bara fortsatt med Fredagstacos tills de blivit pensionärer. 
 
I morgon fredag, och vi laddar för sexårskalas. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: