Packar...

Snart bär det iväg igen, packat hela morgonen för fjällen. Är det bara jag som har svårt att veta vad man kan behöva nästan en vecka i fjällen i dessa tider?
Är det här början på en ny  istid?
 
Den här tiden på året brukar vi fundera på om det snart går att kratta gräsmattan. Nu behöver vi inte fundera. 
 
I går, vaknade med en måttlig huvudvärk, inte bra.
En tät förmiddag, men viktig. Sedan ville mina manliga kollegor att vi skulle äta lunch på Lule Energi Arena. Ett populärt lunchställe för män, konstaterar jag. Tror att 75 % av alla lunchgäster var män. Kön var superlång, och det tog lång tid innan vi fick vår mat.
Tur att maten var både fin att se på och smakade bra. Sedan snabbt tillbaka till vår Förvaltning för utbildning. 
 
Tar sällan värktabletter, men dagen var intensiv och till sist fick jag ge mig och ta en värktablett ändå. Vi fick handledning och föreläsning om vår lärplattform Unikum, på eftermiddagen, då måste man vara koncentrerad. 
Sprang in på Åhlens efter jobbet och köpte en helt ny mascara för mig, Brukar köpa en på LYXX, affär  - skönhetssalong i Luleå, en från Helena Rubenstein vanligtvis, en som fungerar för mina känsliga ögon. Clinic som det blev nu ska ju också vara bra för sådana som mig som får kli i ögonen ibland, så nu hoppas jag på det. Nya bordstabletter, men ångrar mig nu, hade gärna haft gröna, vilket inte fanns, men det kan ju finnas på något annat ställe. Vi får se...kan ju ge dem till något av mina barn om jag hittar gröna.
 
Efter Åhlens rusade jag i väg till nästa affär för att försöka hitta presenter till lärarna/rektor på två olika skolor som jag och några lärare ska besöka om två veckor. Tiden bara rusade i väg, innan jag bestämde mig för vad jag tyckte passade för dem, vi inte ens känner. 
Kom hem sent, och då blev det en sen middag, vilket inte gjorde något. Hade räkor i frysen, då går det alltid att sno ihop något. 
Jag vill ha det vita vinet riktigt kyligt, så jag la en flaska Chablis i frysen, min man dukade fram och när vi till sist smuttade på vinet var det alldeles för varmt, jag förstod inte varför. Efter närmare 40 min i frysen borde det ha blivit tillräckligt kyligt. När jag öppnade frysen i morse förstod jag, där låg flaskan jag la in i går, och flaskan min man dukade fram var en annan flaska Chablis. Nu var min flaksa frysen, korken buktade. Har haft den i diskhon så den tinar och sedan får vi väl se i Gränsen om den är drickbar. 
Har rört i hop en ny omgång Granola när jag vaknade. 
Här var den inte klar än, den ska bli krispig. Men jag tar ut plåten var 10 min ungefär och rör om. Gräddar i så där 40 min kanske lite längre.
 
Min frukost i dag var ett stort glas av den näringstäta dryck efter recept av Katarina Fallholm  . 
När den var klar smakade jag av och tyckte att äppelcidervinägersmaken var för dominant. testade med lite av varje som jag hade hemma tills den blev perfekt för min smak. 
Katarinas recept:
Hade inte färska hallon/jordgubbar, så första omgången var utan, kanske därför den bara smakade vinäger. Jag la i en halv banan, och en näve frysta jordgubbar samt lite extra mynta. Då blev den riktigt god. 
Ska absolut göra den fler gånger. 
Dekorerade med havtorn, som jag hade i frysen. 
 
Önskar er alla en fin lördag och söndag.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: