Joel, 32 år i dag!

Oj, vad gammal jag måste vara tänker jag då mina barn fyller år. 
Han föddes drygt en månad efter min 30-års dag. Veckan då jag fyllde år, var vi i Nordnorge på en liten semestertripp med våra två äldsta barn. Hyrde stugor efter vägen och någon fiskade i havet osv. På min födelsedag kom vi hem till mina föräldrar i Kiruna. Mamma hade bakat tårta och lagat en god födelsedagsmiddag minns jag. Ja, sedan blev det älgjakt och min jaktgalne man var superstressad över att den här babyn aldrig ville komma. 
Min man åkte på älgjakt så fort gossen kom, och jag fick sällskap av min mamma under den veckan med mina tre små barn. Att han sedan blev en jägare själv, våran Joel är kanske inte så oväntat. 
 
Han har varit förkyld i några dagar och är inte riktigt kry än, men jag och Lukas tänkte ändå åka och gratta honom idag. Vi sitter ute sa vi, och du kan liggga och vila bredvid oss. Låter det rimligt?
 
Torsdagskvällen, träning. 
Oj, vilket tempo Monika har i sitt pass. Fick anpassa farten efter min kondition. Skönt trött då jag kom hem och efter dusch och lite vitamindryck somnade jag nästan.
 
I går Förvaltningsdag, och äntligen fredagslunch med det här goa gänget.
Nu är allt som det brukar igen, och vi hade lite tid att prata om en förväntad julfest som vårt områdesteam ska arrangera i år. 
Lamm som var så där, alldeles för mycket fett och så vidare i köttbiten, men vi tyckte olika om det så klart, eller så fick vi olika delar av köttbiten som var olika bra. 
Efter en del knepiga ärenden under eftermiddagen tog i alla fall arbetsdagen slut. 
Ensam hemma igen, behöver väl inte påminna er om att det beror på älgjakt. Lukas hade kvällsträning i byn, och bokade in sig på middag. Han önskade Taccopaj, alltså fick det bli så. 
Plockade in fräscha blommor och dukade på glasverandan. 
Oj, så varmt det var här inne efter en dag med sol som värmt upp då ingen är hemma och kan öppna fönstren. 
Skoj, att hinna uppdatera varandra om livet just nu. Gossen åkte på träning, kom tillbaka två timmar senare med en väska han glömt i två veckor ute på gården hos en kompis på Bergnäset. Gissa hur den såg ut och med träningskläder våtare än vått i den. Vi slängde in allt, även väskan i tvättmaskinen med lite åttisksprit och tvättmedel. Det luktar inte illa i dag från kläderna så det kanske var en bra kombo. 
Mina odlingar måste skördas, basilikan har växt sig ur krukan. Ska klippa in den och göra pesto. 
Hallonbusken har levererat hallon, till mina barnbarn hela sommaren. 
Blommorna jag sådde här i början på maj. Ska flytta på den bänken till våren, den hamnade lite fel. 
 
Såg på FB att man på min gamla skola målat ett utebord så snyggt, en plats där man kan sitta om man inte har något att göra eller någon att leka med, då kan andra kompisar komma och plocka upp en och så är problemet löst. Eller så ser en vuxen det och kan initiera till något skoj.
Nu ska jag fixa till mig lite och dra i väg ut på riktiga landet.
 
Njut av värmen och den här lördagen!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: