Dag två på Pensionatet.
Vaknar tidigt, konstaterar att jag sovit djupt och gott. Lyssnar om det regnar, och hör inget smatter.

Efter en stunds scrollande i mobilen kliver jag upp och drar på mig mina träningskläder. Smyger tyst ner för trappen och ut på gården.

Springer på våta gator i 30 min. Tillbaka till Pensionatet, dusch och fix inför en nya spännande dag.


Jag frågar om jag får köpa den gula lyktan, och det får jag.

Någon köper tvål och doftljus. Vi äter och sedan börjar en ny arbetsdag.

Vi jobbar med sådant som man inte ska "skjuta under mattan" så som det kan bli för att vi alla har så mycket att göra i vårt jobb och inte har tid att prata klart om det som skaver, eller det som vi kan uppleva svårt att ta upp med en kollega. Svårt att ta upp, men bara just då man tar det. Sedan kan det bara bli bättre om alla vill åt samma håll och har samma vilja till förbättring.
Jag glömde fota Daniel Fåhraeus, som hjälpte oss att komma ett steg längre i vårt ledarskap. Han föreläste om "Det goda ledarskapet". Anlita honom, han är så bra och alla var supernöjda med hans föreläsning. Daniel är i dag VD på PIKAB, och innan dess har han varit längdchef för Svenska skidlandslaget.

När vi behöver en liten paus sätter sig Stefan vid pianot.

Det blir lunch och vi hoppas på Pizza, de är så duktiga på just det här.

Vi får till en början en god soppa, jag tror att det var en broccolisoppa.

Sedan får vi en god sallad presenterad av kocken själv. Pumpan har han grillat och allt är kryddat med en basilikasås. Gott men inte Pizza. Någon var nog lite besviken, men det var ju nyttigt i alla fall.

Tiden rinner i väg, det blir eftermiddagsfika.

Det är fint, att få tid att prata om allt viktigt och i ett lugn som vi alla behövde.
Laget är viktigare än jaget, har någon sagt.
Vi är nog lite individualister vi som väljer att vara chef,
men vi behöver laget.
♥ Maria