Teater och annat skoj.

Först AW med bästa vänner!
God mat hos Karl August, restaurangen på Lule Stadshotell. Bra pris och massor att äta. 
Allt var riktigt gott. 
Lite gott efter maten.
Många bekanta som fanns där i vimlet, vilket gör det extra skoj, att hinna säga några ord till någon här och någon där. Sedan hade vi massor att prata om och skratt åt tillsammans med Kicki och Kurt. 
19.00 började föreställningen på Norrbottens teatern, "Köp hjärtan" som handlar om Ulla Billquist. 
Vi förundrades över att vi kände igen så många låtar trots att dessa låtar var som mest populära under 1940-talet. Det finns en tragik i allt kring hennes liv och i slutet sjöng Karin Paulin, som för övrigt spelar rollen så otroligt bra, tillsammans med publiken " Min soldat", och även om nästan ingen i publiken kan ha minnen från Andra världskriget kunde alla texten. Det kunde ha varit ännu mer sång, annars en gripande story. Själv tänkte jag på filmen Repmånad  och Loffe Carlsson som spelade huvudrollen, minns att låten sjöngs i den filmen. 
 
I dag, regn och regn och regn. Vi fixar här hemma för middag med vänner i kväll. Lukas har match, DM final mot Kiruna AIF, och jag kommer nog inte hinne se den matchen men det kommer väl fler. Min man missar inte en sådan match. Stort fan av Kiruna AIF och samtidigt måste han så klart hejja på vår sons lag. 
Jag flyttar på mina lampor hemma. Är inte riktigt nöjd med hur jag placerat dem. Men det finns en orsak till att de hamnat där de nu står.
Den här gamla lampan har fel väggkontakt som ska bytas, men det har inte hänt än. Irriterande, för där jag vill ha den matchar inte vägguttaget med lampans kontakt, och då får den stå här så länge. 
Här vill jag egentligen ha den nu i vinter, för här passar den bäst. Nu får min FlowerPot ersätta den i stället.
Gjorde en paus här i mitt bloggande, kom på att jag kan flytta lamporna på ett ännu bättre sätt.
Den här fick komma tillbaka till köket. Här är den hemma sedan många år tillbaka. 
Den antika lampan hamnade här, det blev bättre tycker jag, och som ni ser har även yngsta sonen kommit hem för att ladda för match. 
 
Snart ska jag börja med maten, kanske en kopp te först. 
 
Önskar er alla en fin lördagseftermiddag och kväll!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: