Tankar om världen vi lever i...

En mörkt tid vi lever i tänker jag, och lyssnar väldigt selektivt på nyheterna på radio och TV. Väljer vad jag läser för nyhetsartiklar, skummar förbi det mörka. Världsfrånvänd tänker väl någon av er, då ni läser hur jag värjer mig för allt ont och galet. Så här är jag inte vanligtvis, men nu känns det som om det enda vi får ta del av är våld och dödskjutningar eller krig. Det var också något vi pratade om då jag träffade två gulliga före detta kollegor på onsdagskvällen.
Det var en trevlig kväll hos Annevi där vi hamnade i världsliga djupa samtal. Den här fotogenlampan från Karlkrona lampfabrik är så fin och lyste upp tillvaron. 
 
Klockan var nog 23.00 innan jag smög in i vårt mörklagda hus, min man sov tungt då jag kröp ner i sängen. Trött, nej inte alls. Jag hade hinkat i mig massor med gott te. Jag blir hur pigg som helst av te och av allt spännande och skrämmande vi pratat om. 
Vaknade till en värld så vit och grann. Nu den här tiden på året kan vi lika gärna ha snö och får jag välja tar jag snö hellre än regn. Så olika vi är, min man och jag. Han suckade och jag var glad. Underbart är kort, för nu regnar det och det finns nog inte någon snö kvar i morgon. 
Torsdag och ett pass i sporthallen. 
 
I dag fredag, och gissa om vi blev förvånade över fikat i dag, godaste lyxmackorna som väntade på oss och vår fikarast. 
Nina som bjöd och vi var saliga. Allt blir bättre och bättre, i vissa sammanhang i alla fall. För snart om någon vecka får vi lämna källaren där vi vistas om fredagarna. Våra fredagsmöten kommer då att ske  i KS-salen som har så tjusiga bord, så man får absolut inte dricka kaffe och te vid dem.  Det får man ta, om man vill upp till ljuset. 
Det blev lunch trots att vi ätit godaste smörgåsarna någon timme tidigare. 
Under rotsakerna en kantarellpaj, som inte smakade kantarell. 
 
Vi hade utbildning på eftermiddagen och jag flexade ut lite tidigare än vanligtvis. Åkte hem, bytte kläder och sedan tog vi bussen in till stan för AW och teater med vänner. 
 
Någon av mina nuvarande kollegor sa i dag att världen var mörk även på 1970-talet, och det var krig och elände i världen även då. Ja, det kanske inte är värre nu än då, en gång för länge länge sen?
 
Men andra länder avrådde väl ändå inte sina medborgare från att åka till Sverige då, på 1970-talet i alla fall.  
 
 
♥ Maria
Stina:

Nu befinner inte vi oss i Sverige och jag har medvetet valt bort svenska nyheter. Det gör en enorm skillnad mentalt och jag låter mig själv vara så ”ego”.
Vad mysiga snöbilderna såg ut!

Svar: Skönt, att ha andra perspektiv än bara vårt land, också, tänker jag. Det fortsätter hända hemska saker och någonstans känns det som att vi som levt i ett land med fred så länge helt plötsligt inte är så fredade längre, var vi än är, bara för att vi är svenskar. Ha det gott och njut av det fina som ändå finns i livet!
Moi

Stina:

Nu befinner inte vi oss i Sverige och jag har medvetet valt bort svenska nyheter. Det gör en enorm skillnad mentalt och jag låter mig själv vara så ”ego”.
Vad mysiga snöbilderna såg ut!

Kommentera inlägget här: