Loppissöndag

Efter vår lördag med trädfällning behövde i alla fall jag en softare söndag. Vi hade pratat länge om den här loppisdagen, jag och Lovisa. Innan vi åkte hem från dem på lördagseftermiddagen bestämde vi att både Joel och min man skulle hänga med oss. Lite motsträvigt dock, men det är bara en image tror jag. 
Jag hade planerat vår tur, först några mil norrut till Gårdsbutiken utanför Kalix.
Så fint med mossa runt ljungen. Det ska jag ta efter till mina blomlådor vid ytterdörren. 
Här var det mysigt och fint. 
Vi kikade runt, funderade på lampor. Lampor är som skor, så himla skoj och man kan inte ha för många, eller så får man sälja bort några så man får plats men någon ny. Nu känner jag, att det inte låter bra när jag skriver så...vill inte vara allt för materialistisk, men jag tycker lampor är viktigt i ett hem.  
Lampor eller inte, godaste fikat har de också här. 
Både jag och Loivsa hittade något vi behövde, eller det som jag köpte kanske kan bli en present, vi får se.
Fina installationer. 
Efter fikat blev det några mil söderut till Siknäs. Jag googlade och hittade en antikaffär här. Man behöver ju inte köpa nytillverkade lampor, gamla lampor kan till och med vara roligare än nya om man har tur.
Massor med spännande saker hittade vi här. 
Efter Siknäs åkte vi vidare till Råneå och Mimmis antik där. I Råneå hittade vi inte så mycket den här gången. Men det är ju så det är med dessa affärer, man ska komma vid rätt tillfälle, när de nyss plockat upp något de precis fått in, om man är ute efter sådant som många vill ha. 
När vi till sist var på väg hem, var vi för trötta för att laga mat, så det fick bli Thaimat den här söndagen och sedan ett pass i sporthallen för mig. 
Tennskålen har jag diskat och fyllt med frukt. 
 
Måndagkväll, och jag har två lååånga arbetsdagar framför mig.
I morgon skolråd med föräldrarrepresentanter. 
Onsdag och kvällsmöte med skolans Fritids.
Sedan är arbetsveckan i det närmaste till ända. 
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: