Vilka kontraster!

I går var det -22° när jag kom hem från jobbet. När jag vaknade på morgonen var det -1° och oväder. 
Ut och sopa bort blöt snö från bilen och in till LEA, Luleå energi arena.  Dagens innehåll, bland annat "Den stora ledardagen" för Luleå kommuns chefer. 
Rickard och Anna berättade om sina olika resor till var de är i dag. En gemensam nämnare var att aldrig ge upp för det man verkligen vill och det var något de båda hade fått med sig från sin barndom. Något många av oss kände igen oss i. 
Luleå kommun ska växa, 100 000 invånare är målet om några år. 
En föreläsare som berättade om VUCA. Det är vad vår framtid har med sig. 
Ära den som äras bör. Luleå är utnämnd till bästa platsen att leva och bo på 2023. Det firades förstås. Att det är bra att bo här förstod jag redan 1980 då jag flyttade hit. Jag har aldrig ångrat att det blev så, det har varit en bra plats för mina barn att växa upp på, och där ens barn växer upp där slår man rot. I alla fall gjorde jag det 😊
Av en händelse hittade jag lite juligt i mitt vitrinskåp, ljusstaken - julbocken är jag extra förtjust i, förmodligen för att jag fått den av en massa gulliga pedagoger. Lampan intill är en nostalgilampa. Otto, min svärson har bytt el i den, och jag har köpt en ny skärm. Lampan har min mamma fått av sin morfar någon gång kring 1955. Jag fick ta med mig den till min första lägenhet här i Luleå när jag började plugga här då jag precis fyllt 20 år. Den skärm som fanns till lampan sydde jag själv nytt tyg till, det var då, när jag fortfarande var så händig. Just nu vet jag inte var den ska hänga, har två olika ställen där den passar så där, men inte perfekt. 
 
Precis nu önskar jag att jag hade haft nybakade saffransbullar hemma, 
men det har jag inte. 
Antingen bakar jag till helgen, eller så köper jag hem lite nybakat saffransgott.
Vi får se...
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: