Torsdag, och ett lite rörigt inlägg.

Så här i mitten på november börjar jag fundera på vad jag har för adventsstakar, stjärnor och annat fint. Det finns ju en del, för jag har ju förnyat beståndet då och då under åren som gått sedan jag flyttade hemifrån. 
Den här guldiga "fladdret" har jag hängt upp, inte särskilt julig men något jag bara har till jul. Ska föreställa en mistel om man har fantasi. 
 
På söndag innan vi skulle ta oss i väg norrut strosade vi runt och kikade på lite av varje inför jul. Jag köpte lite på den återkommande söndagsloppisen på Hötorget. En sak av en trevlig ung kille och en sak av en stroppig äldre man, som jag egentligen inte ville handla av p g a hans bemötande. Tyvärr var det bara han som hade det jag ville ha, så jag vek mig och köpte det ändå. Tänker att det jag köpte kan bli något till någon till jul. 
Middagen blev på Basta högst upp på Åhlens city. 
Det var ju farsdag och barnen bjöd sin far på middagen. 
Han valde en italiensk öl.
Och pasta Carbonara. Jag tog som vanligt en pasta med skaldjur. Allt gott och miljön trevlig. Rätt som det var sjöng all personalen Happy Birthday på italienska till hovmästaren som tydligen fyllde år. Skoj!
En supergod Tiramisu som vi delade på.
 
Roliga saker jag fotat.
De här sakerna som elever kan ha nytta av då de inte orkar fokusera, finns nu som pennfodral. Fotade den här på en av skolorna vi besökte. 
 
Ännu mer stjärnglitter från Stockholms gator. 
 
Även om vi slösar på energi, är det viktigt med det här ljusen i vintermörkret. 
 
Den här boken ska vi köpa in till vår skola. 
Den hade läraren på Lemshaga som inspiration till sitt arbete med känslor. 
Lemshaga ligger ju inte så värst långt från Gustavsbergs porslinsfabrik. På skolans område har eleverna hittat massor med porslinsskärvor från svunna tider. Alla troligtvis från Gustavsberg. Det har tillverkats proslin där sedan 1600-talet och då under ledning av Gustav Gabrielsson Oxenstjerna. Orten hette då Farsta vik, men bytte senare namn till Gustavsberg. Lite av vad jag kan nörda ner mig i. 
 
Nu åker vi norrut, men bara i mitt bildarkiv.  
En bild från Hjalmar Lundbohms gården i Kiruna. Bara för att jag tycker om bilden. 
 
Det blev ett väldigt rörigt inlägg.
Under nästa vecka ska jag inte bara fundera över vad jag har i mina förråd och skåp,
då ska jag nog börja plocka fram lite av vad jag har. 
Kika på vad som finns, vad som ska fram, och vad som kan få ligga kvar i kartongerna. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: