En kylslagen helg!

Började min fredag med möten om allt möjligt så som matematik och TRR som presenterades. TRR står för Tänka, räkna och resonera. 

Vi höll till på LEA - basketens mecka i vår stad.  
Det går liksom inte att missa vad som händer här i dessa lokaler. Förutom då vi rektorer har möten här, vilket händer ibland. I går var det mer eller mindre kaos då vi skulle äta lunch, vilket väldigt många fler hade bestämt sig för att göra här. Mat fick vi men det tog väldigt lång tid, och lite kaosigt innan allt vi beställt serverades. 
  
Trots kylan åkte vi norrut i går kväll.
Middag, en pizza på Nilles som ligger längs E10:an. En helg hos min mamma var målet och det är kallt. -20 grader när vi vaknade denna morgon. Ändå inte det värsta i kyla, det kan bli mycket kallare. 
 
Mamma har inte så varmt på vindsvåningen under vintern då hon inte har gäster. Så nu hade hon värmt upp där, men det var ändå lite kyligt då jag kröp ner under täcket i går kväll. Trött, ja så himla trött var jag så det var inget större problem, jag hade min flanellpyjamas på mig och la en yllepläd på täcket och somnade snabbt. 
 Mörkt på kvällen i norra Norrlands inland.
 
En brasa som sprakde i kakelugnen då jag tassade ner på morgonen. 
När jag vaknat till liv tog jag på mig dunjackan, täckbyxorna och stoppade ner mina fötter i mina varma Ballykängor. Gick ut och fotade lite. 
Soluppgång, och det är inte så många timmar det är ljust nu. 
Lite solsken i alla fall. 
Åt en frukost med lite nyttigt så som en matchadryck. Matcha är en form av grönt te som är finmalet och innehåller vitamin A, E och C. Kan inte vara fel i dessa tider. "Går väl att dricka" sa min mamma. Jag tycker att det mesta med te i är gott. 
 
Annars, lugnt och stilla. Har med mig två böcker som jag ska läsa, eller försöka läsa i alla fall. Ångrar att jag inte tog med mig glögg. Min mamma ser på skidor från Gällivare på TV och stickar sockar till mina barnbarn, lugnare kan det inte bli. Lukas åker skidor upp på något berg här i omgivningarna och spanar på fåglar. Vad min man gör vet jag inte, skottar snö kanske.
 
Nu en kopp te och lite mer lästid.
 
Njut av er lördag var ni än är!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: