Två dagar i Riksgränsen

-Menar du allvar, ska du åka dit för att städa?
Ja, det är precis vad jag ska göra, sa jag till min son Joel.
Då hör jag hur min yngsta son lite försiktigt säger att han tror att hans mor behöver vila upp sig, det är nog därför hon åker dit ensam.  
Dimman låg tät över fjälltopparna när jag kom hit.
Hade med mig lite av mitt nya te som jag köpte på NK.
Det var ju rätt så städat här, bättre än jag hade föreställt mig. Då kan jag till och med unna mig lite vila 😘
Jag hittade lite att städa, vilken tur ändå, så jag inte åkte hit förgäves. Sedan kan jag inte förneka att jag njöt av att få lite egen tid.   
 
Läste massor och när jag behövde röra på mig blev det till att promenera. Jag hade inte med mig skidor, så det blev ingen skidåkning den här gången. Fick i alla fall hop över 7000 steg, vilket gjorde mig nöjd. 
Hittade cider i kylen som någon lämnat kvar. Unnade mig en efter allt städande, jag hade ju putsat fönstren och skottat lite, ändå.
Mitten av maj, och vi har en del snö kvar här.
Frukosten sparar jag inte på, även om det är trist att äta ensam. Massor med frukt på en krämig naturell yoghurt. 
En kort visit, men jag har ju en massa att göra på min skola, så det var bara att bege sig hem igen. Kunde i alla fall avhandla en del arbetsrelaterade dilemman via telefon och mail. 
 
Läste och blev frustrerad av och till. En bok om hur vi gör i skolan, och hur vi borde göra enligt juridiken. Jag måste få diskutera den här bokens innehåll med någon, men tyvärr såg ingen av de övriga passagerarna ut att vara intresserade av skoljuridik, synd. 
När tåget stannade i Kiruna sa konduktören på Vy att det gick bra att ta en liten promenad på perrongen i 15 minuter om någon skulle vilja. Jag tror alla på tåget ville det, för perrongen blev full av folk för en kort stund. 
 
Nu blir det nog inte tåg för mig på ett tag, 
men på skolan tuffar vi på, inte många skoldagar kvar på den här terminen. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: