Hemma igen.

Vilken skön och så energigivande helg vi haft!
Kom hem i går kväll efter att ha stannat upp i Kiruna i någon timme hos min bror med familj. 
Alltså, huset deras är så himla fint! 
"Fastighet med bebyggelse som är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt", inte Q-märkt hus, men anses vara värd att bevaras. Vilket jag innerligt hoppas på. För även om den gamla staden rivs bit för bit just nu, så finns det en massa fina vackra hus tätt intill, som ännu inte fått sitt sista datum. 
Min bror och Kajsa, min brorsdotter som hade fixat till hemma kvällen innan så att jag skulle tycka att det var fint, gulliga gulliga Kajsa! Det var så himla fint överallt! 
 
Huset eller bottenvåning har anpassats under de sista året för att Anita, min svägerska skulle kunna bo hemma sedan hon fick en hjärnblödning för snart två år sedan. Så lång tid har det tagit innan allt blivit klart och alla papperskvarnar malt allt till minsta millimeter för att det inte ska kosta kommunen för mycket. Försåtr så klart att skattemedel inte ska slarvas med, men att det ska ta två år, att komma till ett beslut och sedan få tag på hantverkare som har tid att utföra allt, känns som en allt för lång tid. Att det sedan är arbetskraftsbrist i den här staden gjorde inte saken bättre. 
Anita min svägerska, världens mest empatiska kvinna, som alltid ställt upp för andra och alltid gjort sitt allra bästa i allt. Så roligt att träffas, och så roligt att humorn finns där trots allt som hänt. 💖
Kajsa hade placerat levande blommor lite överallt i vaser, stora och små. 
Den här laddningsbara Flowerpot lampan vill jag också ha, vet inte än vilken färg jag vill ha. När jag kommer på var den skulle passa hemma hos mig, då vet jag också vilken färg. Den på bilden är mörkgrön och passar perfekt till den här tapeten. 
Placeringen av blomman, wow vill göra likadant. Istället för att klä hela hemmet med enbart bokhyllor fulla av böcker, kan man välja att dela upp dem lite här och lite där och använda dem i inredningen. 
Att Kajsa är litteraturvetare går inte att ta miste på, hon har böcker i massor. Också genialiskt, att dela med sig av sina lästa böcker.  Jag åkte därifrån med två nya spännande i mina händer.
Nu till en otroligt fin installation...
I mitten hyllan, mellan två böcker ett litet kryp in,
Ta daa!!!
Magi! Kajsas hantverk, ett bibliotek i miniatyr. Krävs både uthålighet och kreativitet, vilket hon har den här tjejen. 
Familjens storasyster Elin och hennes Jocke kom förbi och vi fick tid att prata med dem med. Elin, fina Elin är precis som Kajsa duktig på så mycket, och nu ser vi med spänning på vad de ska göra med de sommarhus de köpt med utsikt mot Bottenviken. Längtar tills jag får åka och hälsa på dem där. 
 
Nu hoppas vi i vår familj att de alla kan komma till oss till Midsommar, 
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: