En trädgårdshelg

Att ha hus och en tomt att ta hand om kan kännas övermäktigt, eller så tar man det som det kommer. Det berhöver inte vara en perfekt tomt, om man vill göra annat också, än kratta, rensa och rensa lite till. Så tänker jag. 
Men först hade vi en rätt så vanligt fredag, vanlig och vanlig, den här fredagen var det firande av några som fyllde, hade fyllt eller skulle fylla 50 år. 
Min chef hade fixat lite tårtor. 
Mina gulliga kollegor, och en av dem fyller år snart. 
Lunch på Bistron med bästa gänget.
 
Kom hem till en repris på fredagsmiddag. 
Oj, så varmt vi har. Här inne på glasverandan kokade det, öppnade dörren och ett fönster och sjönk ner i en korgstol medan min man fixade till lite gott att äta. På radion "Finnmix", samma lika varje fredagkväll. 
Räkor och lite plock, enkelt och gott.
Efter påskhelgen har jag varit sugen på sötsaker av och till, mest hela tiden. Vilket inte är bra, måste skärpa till mig ordentligt. Ingen ost, inget fika, noll chokladbit eller...?
 
Jag somnade i soffan och min man i fåtöljen,
vi har inte varit vakna till 24.00 sedan Visby brandskattades.
 
Vaknade alldeles för tidigt. Tog tag i livet, innan frukosten. På med träningskläder och ut och löp. 
Så fint, andades djupt och fyllde lungorna med morgonfrisk syrerik luft. 
Bitvis var det fortfarande snö, och under snön vatten. Efter 100 meter i spåret trampade jag igenom snölagret och under snön vatten, så klart! Kallt vatten fyllde min ena sko, attans också!
Fortsatte springa och snart var vattnet varmt och efter ytterligare en km tänkte jag inte ens på att jag var genomblöt i den ena skon.  
Kom hem till frukost och lyxgröt. Havregrynsgröt med körsbärskompott och lite granola på toppen. Dagen spenderades sedan på vår gård, med krattan. Vi har hur mycket som helst att göra, men som jag sa - vi kommer att fortsätta i morgon och sedan tar vi det som det kommer.
 
Tröstar mig med att man inte behöver ha en perfekt tomt.
Fick i alla fall ett gratis träningspass av allt arbete.
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: