En smula av allt.

Små smulor är också bröd, eller hur brukar man säga?
Även det lilla kan göra skillnad, tänker jag ofta. I mitt arbete är det inte alltid de stora sakerna som skapar enorma förändringar, oftast är det små justeringar och en liten tanke här och en liten tanke där som gör att eleverna gör framsteg. 
Jag är ju oerhört intresserad av miljöer, hur man inreder och med olika färger och former skapar magi, eller i alla fall en skön känsla. Vad vill jag med en plats, ett rum är första frågan jag ställer mig. Vill jag ha en plats för lugn samvaro, plats där man kan få ro, eller ett rum som ger energi...?  
Hugo verkar dela sin mormors intresse 😍
 
Jag började tidigt att träna mig på det, att inreda på olika vis. Mina föräldrar gav mig fria händer, och jag möblerade, fick lite nytt ibland och hade turen att ha en farbror i mina föräldrars bekantskapskrets som snickrade saker efter mina ritningar där jag anget mått på millimetern. 
En timjan som jag först tänkte slänga, den var lite trist,men så gav jag den med kruka och allt åt Lukas. Köpte ett ljus som passade in med krukan och ljuslyktan. En liten sak som gör skillnad. 
 
Grönt ska man addera i sin inredning fick jag lära mig av Bitte, och då är ju levande växter att föredra, för de gör nytta samtidigt som de skapar harmoni. Vissa växter är bättre än andra på att rena inomhusluften vilket är viktigt. 
Man bör ju komma ihåg att vattna sina växter också. Lukas fick några tåliga sådana då han slutade på Mårängsskolan av sina före detta arbetskamrater där. Två av dem lever än, en Garderobsblomma och ett Elefantöra. Tur det finns sådana växter också, när man har så fullt i livet så blommor är det sista man tänker på. Alltså inte jag då, jag vattnar de jag har då jag är hemma.
 
Något jag är rätt nöjd med är mitt arbete med sittbänken intill bordet. Att av en rätt intetsägande 1970-tals bänk, dock gediget gjort i massivt trä, fick jag  till den så att den känns rätt i den här miljön. Kostade lite färg och lite arbete. 
Bild jag tog på en restaurang i Stockholm, dekoration till deras drinkar. Samtidigt snyggt inslag i inredningen. 
En hallonbúske att ha i kruka.
Jag har börjat med något nytt i år, att odla lite mer på allvar kanske, jag är inte i mål och vet att det krävs en del. Då vi flyttade in i vårt hus hade tidigare ägare odlat ofantligt mycket. Det försökte vi också göra, men med ett hus som skulle renoveras och en tvååring som sedan blev en nyfödd och en fyraåring som sedan blev...ja ni vet. Så växte det stora potaitslandet och jordgubbslandet igen. Delar av grönsakslandet hamnade under vårt garage. I några år har jag prövat med pallkragar, inte så lyckat då vi varit bortresta emellanåt och det har blivit för lite omtanke om allt.
Hoppas jag lyckas med min hallonbuske i alla fall, krukan var svår att hitta då den ska vara väldigt stor, men hittade en till sist i Rutvik. Sedan ska den förvaras inomhus under vintern, så då får den väl stå på vår glasveranda.
Man kan ha ett grönt rum också, som vårt lilla kontor/gästrum under trappan. En skön, lugn gröngrå färg. Här behöver jag byta ut bordet som inte är optimalt här, till ett lika stort, men utan hylla under bordskivan, så man kan sitta bra. Blir att leta framöver på loppisar. 
 
Den här bilden är från en restaurang/café jag varit på någonstans, vet inte längre var. Men jag sparar bilder som ger mig inspiration och den här gör det.
Fotogenlampor som hänger ner från väggen, snyggt och bra så slipper man vara rädd att någon liten nyfiken gör sig illa. Dessa olje/fotogenlampor är bäst ur miljösynpunkt läste jag någonstans, näst efter kommer stearinljus av ren stearin. 
 
Lite av mina tankar om inredning.
Och,
tack för att du läser min blogg!
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: