Sportlov

Vi lämnar strax vecka 9 bakom oss, och här i norr börjar sportlovet nu. Jag ska jobba, eventuellt hela veckan, eller kanske inte. Vi får se hur mycket jag hinner de första dagarna av veckan av det jag har i min agenda. 
 
Hemma har jag varit lite mer huslig än vad jag varit på länge. Kanske det är ljuset som gör mig piggare. Hemmagjord granola slängde jag ihop en kväll och den blir så mycket godare än den köpta. 
Jag tar lite av vad jag har hemma, t ex  1 dl rågflingor, 4 dl havregryn 1 dl pumpafrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl sötmandel, 2 tsk kanel, 0,5 dl kokosflingor, 1 msk honung, 1 dl vatten, lite rapsolja. Rosta i ugnen i ca 30 min i 175° Rör om ungefär tre gånger under rostningen. 
Min vardagsfrukost, som jag oftast äter kring 09.30 på skolan.
En kväll var jag så pigg så jag till och med skickade efter en massa frön att plantera. Det tog bara någon dag så låg de i min brevlåda. 
 
Onsdag, och den här veckan var det möte för oss i mitt lilla rektorsteam. Äntligen tog vi oss till Universitetsområdet och åt lunch på "Teknikens hus". 
Kyckling med massor av gott till. 
Tränat som vanligt. 
 
Hipp vips var det fredag igen. Fredrik hade bokat bord för oss i vårt stora rektorsteam på Hemmagastron. Vi är betydligt fler i teamet, men färre som har tid att luncha tillsammans. 
 
 
Jag och Nina åt röding i hummersås, makalöst gott. Vi önskade varandra en trevlig helg och gick i väg åt olika håll för fortsatt arbete innan dagen var slut. 
 
Lite av min renoveringsiver, som slår till då och då. 
De här två stolarna köpte jag på en nätauktion för många många år sedan. De har stått i vårt garage bland annat bråte sedan dess. Några år senare rensade min man i garaget och båda stolarna hamnade i släpvagnen tillsammans med annat som skulle slängas. Jag såg det i sista stund innan han skulle iväg till soptippen. Jag lyfte ner dem och bar in dem i garaget igen. Sedan fick de stå där i garaget i ännu ett par år, och vänta på mig. Till sist kom inspirationen och jag slipade dem, tog bort tyg och stoppning, så att allt var helt rent och rensat.
Fick hem dem från tapetseraren i dag. Fräschare än innan och bra att ha nu då jag gett bort så många stolar till Lukas. 
 
När min jobbdag var till ända packade jag snabbt för en helg hos min mamma. Mer om det i morgon.
God natt!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: