Reflektionstid, stanna en stund där du är...

Jag har alltid haft behov av att reflektera över saker och ting som dykt upp i mitt liv, sådant jag läst, hört någon säga eller hur någon bemött det jag sagt. Under de år jag hade en tung arbetsbörda blev tiden till rekflektion minimal. Då reflekterade jag under mina joggingrundor, under tiden jag satt i bilen till och från mitt arbete och de korta stunder som någon gång fanns mellan alla åtaganden i livet. I dag är det fredag, sista dagen på sportlovet. Jag har bestämt mig för att arbete hemma i dag, läser två bra böcker som jag tror kan ge mig nya insikter. 
Jag har en klok och coachande chef, som ger oss mandat till allt sådant. Så viktigt!
Jag kommer givetvis inte hinna läsa allt i dag, men eftersom jag ser läsandet som en källa till kunskap, läser jag nästan alltid då tid finns oavsett dag eller tid på dygnet. Bästa sättet att göra resor, alltså förflyttandet till en destination från en annan, till meningsfull tid, är att nyttja tiden till att läsa. Har alltid med mig något att läsa då jag reser. Ett enda problem är väl bilresor i mörker, men annars.
 
Lite av veckan som kom och gick;
En morgon stod jag här med några till och väntade på att någon skulle komma och öppna den låsta dörren. Jag skulle låna en stol från Sunderbyskolans matsal, till vår skolas matsal i en vecka. Vi behöver nya stolar då de vi har går sönder allt eftersom, och de lagas av vår vaktmästare tills det inte går att lagas längre.
Fina bollplank på den här skolan!
Vi har en favorit i matsalen nu som vi testar, men valde ändå att hämta en annan modell från den här skolan och hade fått tillåtelse till det av rektor Jan. Vad de övriga som stod och väntade intill mig på att få komma in hade för ärende vet jag inte. Man behöver inte veta alllt. 😉
En eftermiddag rusade jag hit i all hast. För lymfmassage. Har aldrig prövat det tidigare, och ville testa något nytt. 
Miljön är ju viktig, och härär det så mjukt, varmt och välkomnande. 
Ett hus jag hade kunnat bo i, om det inte hade legat mitt i stan som det här huset gör. Ett stenkast från Domkyrkan. 
Även toan är trevlig. Massagen, tyckte jag till en början kändes väldigt mesig, så lätta strykningar mot vad jag är van vid då jag varit på massage. Men efter en stund var jag så otroligt avslappnad så jag somnade till en stund, kanske något jag till och med behövde. Sammantaget var det skönt och rogivande. Men nästa gång blir det nog ändå något med mer tryck. 
 
Det var Internationella kvinnodagen en dag, och behövs så klart så länge livet inte är humant för alla kvinnor i världen. Läs den här boken om ni inte gjort det redan! 
Man följer två kvinnors levnadsöden i Afganistan, jag tänker då jag började läsa att allt utspelar sig för så där 150 år sedan minst. Inser efter ett tag att den ena av kvinnorna lever idag och den andra i början på 1900-talet. Ändå är deras liv så lika och deras liv som kvinna är inte värd mycket i samhället. Hot och våld kantar deras väg. Jämfört med dem har vi det otroligt bra, men inget behöver nödvändigtvis vara så för alltid, jag tänker på mina barn och mitt barnbarn Olivia. Hur kommer livet att se ut i vårt land i framtiden för kvinnor? Precis som med demokratin måste vi hela tiden kämpa för att behålla det som är bra. Aldrig glömma vårt ursprung, hur kön haft betydelse, även om vi själva inte levt i den tiden. Att kvinnor kan bli kvinnors största hot blir tydligt i boken, och jag tänker på en bok jag läst för väldigt länge sedan... 
Jag kanske skulle läsa den igen...
En kväll tog vi, (jag och Monika) bilen över älven på isvägen till Avan. . 
Det här huset är så mysigt och ligger så vackert en bit ovanför älven. Ängar som breder ut sig och ger utsikt ner till vattnet. 
Ute var det nog närmare -20° men inne värmde det gott från öppenspisen. 
Här kan man baka om man vill, bakom luckan är bakugnen. 
Lenita är fenomenal på att baka, alltid gofika. 
Snygga örhängen som hon fick av sin syster. Av mig fick hon en rolig skål med godis och en tvål som doftade ljuvligt. 
 
Tränade som vanligt i går, men oj så jobbigt det var! Vet inte varför det vissa gånger känns som man ska svimma när som helst av ett pass och andra gånger är det inte lätt, men helt ok. 
 
I kväll blir det Piteå och bokklubb!
Ska bli spännande att höra vad övriga i vår klubb tyckte om boken, den om kvinnornas öden i Afganistan.
 
Önskar er en fin fredagskväll!
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: