Less på alla fejkmess...

En tid tillbaka har jag fått mess från olika vänner som vill att jag antingen lånar dem pengar, eller att jag röstar på dem i en tävling så att de vinner och då ska de dela vinsten med mig. Tyvärr, mina vänner, så lånar jag inte pengar till någon, okej, om mina barn ber mig, vilket några av dem aldrig gör, men enda undantaget och då skulle de ske muntligt. 
 
Varför ska man hela tiden behöva vara på sin vakt så man inte blir lurad av någon på något? 
Får väl bara acceptera den delen av livet, och tro det värsta varje gång någon ber om något. 
I går dök den här killen upp och lagade middag åt sina föräldrar, skönt!
En pasta med baccon, Philadepia ost, brynt smör, ruccola och massor av kryddor, så som chiliflakes. Gott och lätt att laga till. 
 
Ni som känner mig vet hur viktigt jag tycker att det är med arbetsmiljön, och en väl fungerande miljö gör verksamheten mer produktiv. 
Mitt kontor är litet, men jag trivs så himla bra med den inredning jag fått till. 
Tänk att jag hittade en gammal skolplansch med kungsörnen även på den här skolan, så glad för det. Vår vaktmästare Göran fixade till den med lister i ek eftersom den var sliten längs kanterna så som de flesta plascher är som använts flitigt i skolan på den tiden då vi var analoga. Möblerna är från Input interiör. 
 
Så här såg det ut på mitt kontor på min gamal skola, 
Den var lite mer välbehållen, så den behövde inte lister för att få den att hänga fint. 
 
I dag var jag på ett supertrevligt event för oss rektorer. Kommunens skolmåltider bjöd in till avsmakning av klimatsmart mat. Jag har längtat till den här dagen ända sedan inbjudan dök upp i min mail.  
Kockarna från de olika skolorna hade delats in i 6 olika grupper som sedan tillsammans fick i uppdrag att laga till något gott av olika sorters råvaror som är klimatsmarta att använda för oss här i norr. Det var lokalproducerat eller i alla fall svenska råvaror så långt som möjligt. Havreris istället för ris, ärtonnaise istället för majonnäs, vilt istället för nöt osv. 
Inga mejeriprodukter utan krämigt på annat vis. 
Massor av goda smaker i alla olika rätter. 
Vilken buffé, wow så gott allt var!!!
Brödet var nattjäst och bakat på bland annat havregrynsgröt, tomatsås med mera. 
 
Förutom all god mat som serverades så var det en sådan härlig stämning bland kockarna med glada skratt och roliga kommentarer som gjorde stunden ännu trevligare och maten ännu godare, så sammantaget blir det fem stjärnpoäng av fem möjliga. Det här är rätter som vi hoppas att kockarna också vågar testa bland eleverna framöver. Barn i dag är i allmänhet mer vana vid kryddiga rätter. 
 
Jag hoppas att ni har ett skönt, aktivt sportlov, om ni är lediga. 
Vi som jobbar får väl försöka vara aktiva så gott det går ändå, ta lunchpromenader t ex. 
Eller kanske en friluftsdag, det borde alla få ibland. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: