Sommaravslutning med pedagogerna

När eleverna får sommarlov har vi några väldigt intensiva dagar på skolan. Klassrum ska tömmas, möbler flyttas då vissa klasser måste byta klassrum. Vi är trångbodda på vår skola, vilket gör att de största klasserna måste få de största klassrummen. På tisdagsmorgonen hade vi en dag som började med personalvård, alltså en start i hälsans tecken. 30 min promenad, löpning eller tabatapass i skolans idrottshall. 
Det blev väldigt få som valde tabata, men vi som kämpade i den varma hallen blev gode svettiga. 
Efter passet, en snabb dusch och sedan frukost för alla i personalrummet. 
Här sitter delar av gänget och väntar på att blåbärsgröten ska bli klar. 
Annika och Katarina hade fixat det så fint. Vi fick alla en fin start på den här dagen. Sedan var det massor att göra fram till eftermiddagen då jag fick köra hem i all hast, svida om till lite festligare kläder för att sedan lika snabbt ta mig till stan för att göra i ordning lokalen som Anna är delägare i genom sin bostadsrättsförening. 
Den här kvällen fick det bli min svarta linneklänning. 
Till höger i bild Anna, som var min assistent under kvällen. Så många saker jag har att tacka Anna för. När jag fick min första klass som nyexad lärare delade jag arbetsrum med Anna, på den skolan jag fick min första tjänst på. Anna blev min mentor, så hjälpsam och inte det minsta egoistisk på något vis. Nu är hon vår skolas vikarie då och då, pensionär som hon numera är. 
När det var nästa klart, fick jag åka till Bergnäset för att hämta maten vi skulle äta.
 
"Vi 2" som vi valde den här gången. Anders som är kock och äger cateringfirman anställde jag som kock en gång för längesedan på en skola som jag var rektor på då. Han lagade gudomligt goda skolluncher, så jag visste att det skulle vara gott det vi köpt. 
Men först lite mingel. 
 
Innan maten en tipsrunda med frågor om personalen, bara för skojs skull, om sådant jag hört under läsåret i personalrummet. 
"Lätt", sa någon om vissa frågor, "det här har jag ingen aning om",  sa någon annan om samma frågor.  
Alla kämpade tappert. 
Efterrätten, gudomligt god!
Jag sa några ord från hjärtat till dem som inte ska vara kvar på skolan till hösten. Vi har någon som går i pension som det sjöngs för och någon som ska börja studera till hösten och någon som vi inte hade utrymme att ha kvar, tyvärr. Presenter till dem och kramar och tårar och ännu mer tårar.
 
Jag fick en fin present, tack snälla ni!
Vilket härligt gäng det är på den här skolan, så glada, positiva och duktiga på att lösa alle handa problem. 
En bild på den blivande pensionären.
Annica som bestämt sig för att välja när hon vill jobba, och när hon vill chilla. Vi kommer så klart att sakna henne som kan allt om skolan och berättar tydligt men med hjärtat om hur man håller ordning i personalrummet t ex, om någon råkar glömma sin kopp på fel ställe eller något liknande. Även jag har haft stor hjälp av henne, för jag har en förmåga att lämna nycklar, mobiler och annat lite här och där. När jag inte hittar det jag saknar frågar jag Annica och max 5 minuter senare har hon hittat det jag söker. Ibland hittar hon det jag glömt innan jag själv saknar det. När allt kör igång i augusti får jag försöka hitta mina bortslarvade saker själv...
 
 
En fin kväll, blev det i alla fall!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: