Nationaldag

Jag vet inte om det är PK, att inte fira vårt lands 500 års dag. Jag har inget emot firanden, tycker det i allmänhet är väldigt trevligt. Just nationaldagen och firandet av den är inget jag bär med mig i mitt habitus. Med det vill jag säga att jag och min man inte skapat tradition i att fira dagen.  
Dagen i dag har i alla fall varit lugn och skön. 
Min man som fixade dagens frukost. Alltid varm choklad då han gör i ordning den. 
När vi satt här kom min man på att han behöver köpa nya jeans. Sagt och gjort, så drog vi iväg in till stan. Tyvärr var vi för tidiga, det var ju helgdag och de affärer som hade öppet, öppnade inte förrän 12.00. Vi orkade inte vänta, så det blev inga jeans. Åkte hem och bestämde mig för att göra lite nytta.
Städat lite, och bäddat rent i vår säng. Ser fram emot att lägga mig i rena, krispiga lakan i kväll. 
De här två vaserna köpte jag hos Mimmis antik. Hoppas mina blommor ute tar sig så att jag om några veckor kan klippa in lite av dem. 
Hängt upp nya linnegardiner i köksfönstret. 
Gardinstången, är i rostfritt och egentligen ett vattenrör, som var lagom tjockt. Jag sökte en tunn stång för någon vecka sedan i vår stad i affärer där man kan köpa gardinstänger. Ingen hade en så tunn som jag ville ha. Kom på att ett rostfritt rör, sådana som vi har hemma av okänd anledning, kunde eventuellt bli bra som gardinstång. Det blev bra, och på nätet hittade jag hållare för stången så att man kan montera den innanför fönsterkarmen.  
 
Nationaldag var det ju, och så blev jag fikasugen och slängde i hop en sockerkaka. 
Alltså firade vi ändå vårt land i dag.
Det finns ju saker vi ska vara stolta över i vårt land, t ex att vi än så länge lever i fred och frihet. Att vi har allmänn skolplikt ska vi vara glada över, det är inte alla barn förunnan att få gå i skolan om vi ser oss omkring i världen. Hur fint är inte det, att vi inte behöver betala för att läsa på universitet. Ja, det finns massor av bra skäl för att fira. 
 
Det blir kanske lite mer firande nästa år, ändå...
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: