Firar födelsedag.

Nu är det min kära man som fyller år. 
34,5 år sedan vi gifte oss. 
En del äventyr har vi hunnit med under åren. Som här, i Danmark, med tält och tre barn. Den yngsta var bara 9 månader. Alltså, mat lagad på Trangiakök och tält...hade nog inte gjort det i dag, men då gick det hur bra som helst. Vi hade inte regn en enda dag på två veckor. 
I kväll har vi firat honom, jag och nästan alla barn och barnbarn. Min mamma åkte hem i dag, hon kan inte vara borta från sina blommor längre än så, men tuff är hon, 88 år  och åker buss ensam hem. 
I går blev det en brunch igen, eftersom vi sov länge och åt frukost nästan vid lunch tid. Lite sill som bilivt över från aftonen. 
Jag hade några påsar med hjortron i frysen som jag köpte i höstas. Min mamma kokade sylt av dem. Så gott, med nykokt sylt. 
 
En lugn dag, med sol och värme. Vi var hemma, jag rensade lite i min blomrabatt och upptäckte att böckerna jag beställt hamnat i vår brevlåda. 
Det fanns kvar av godsaker från helgens alla middagar. Bläddrade lite i böckerna jag fått. 
Jag ska välja en bok till bokklubben, och det blir nog den översta ändå...
Fortsatte dock att läsa under parasollet ur boken jag börjat på för länge sedan, men av olika skäl inte hunnit läsa så mycket i. 
Min favoritblomma - Lavendel. Den här fick jag i sommarpresent av alla pedagoger på skolan. 
Söndagen bjöd på kvällsbad, så himla skönt. 
Tack vare Olivia som ringde mig igen och frågade så snällt om jag ville följa med henne och hennes pappa till Grundet, ön intill oss i Luleälven där jag helst simmar, på grund av att det är djupt och simvänligt. 
En skön sommarkväll med sommarlovslediga barn som badade, lekte och skrattade så man blir varm i hjärtat. De såg ut att njuta så som jag själv gjorde som barn på en strand varma  sommardagar  och kvällar någonstans. 
Allt regn plus smältvatten från fjällen hade gjort att stranden krympt rejält. 
Man kan tro att vi var ensamma här, men så var det inte. Jag valde att fota där ingen var. 
 
Duschade mig ute efter badet. 
Bakade två rulltårtor innan jag gick och la mig, 
p g a födelsedag dagen efter. 
Vaknade på måndagsmorgonen mitt i en otäck dröm. 
Det blev ändå en bra dag, av dagen som kom.
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: