En fredag med guldkant

Att ha trevligt på jobbet är viktigt. Att det sedan är dagar då det är tungt, svårt och hur tufft som helst hör till vårt uppdrag. Man gör allt man kan och lite till, sedan räcker det, för att man ska ha energi till nästa tuffa dag osv. Då betyder de här guldkantade dagarna oerhört mycket. Dagar då man inte måste prestera på allvar, bara för skoj skull. Man fylls av en härligt känsla som man bär med sig länge, om man vill. Jag vill.
 
Vi hade vår fredag hos Seija, i hennes sommarhus ute vid havet. 
Vi samåkte några av oss, så klart. Gunilla hade fått äran att ge en sommarpresent åt vår chef som har stått ut med oss och våra underbara personligheter under hela året på allra bästa vis. 
Här, delar av vårt härliga team, iklädda ljusblå förkläden och tjocka varma kläder p g a en kylig dag, för nu skulle här fixas en lunch. Som ni kanske ser var vi ute i Alhamn, där havet och några öar skiljer oss från Finland. 
 
Jag, Nina, Stefan och Fredrik blev ett team, som skulle fixa brödet till lunchen.
Så meditativt, att garnera ett bröd och bara få småprata om livet under tiden. Att ha en sommarstuga och ett hus och lite till, eller skala av sitt ägande för att inte behöva ta ansvar över så många olika boenden i livet. Vi tyckte olika, så klart. Men vad gör det. Tur att vi hamnade inne, tänkte jag som alltid fryser. 
Tårtgänget kom in och värmde sig en stund. 
När brödet gräddats, hade Seija dukat upp i sin glasade veranda.
Kaminen värmde gott, och jag hamnade alldeles intill vilket var gudomligt skönt. 
Här är vårt gräddade bröd och tårtan som tårtgänget fixat. 
Daniel, Fredrik och Nina. 
Sofia och Jens
Kycklingsallad, som smakade sommar, kryddad med massor av basilika och till det en smakrik pesto. Så god och bra jobbat av salladsgänget. 
 
När dagen var slut blev det fest igen. En sommaravslutning för alla rektorer i Luleå kommun på kvällen, den tar vi nästa gång. Det var våra kollegor i ett annat rektorsteam som var värdinnor/värdar för den. Så ni förstår, vilken fredag jag hade, bara skoj och roligt från morgon till kväll.
 
♥ Maria

Hannas krypin:

Så trevligt ni haft det och maten ser så god ut. Vill äta allt, haha.

Svar: Ja, en supertrevlig kväll! Maten var fräsch och god! Hälsningar Maria
Moi

Kommentera inlägget här: