Bokklubb, så skoj!

Gillar ni att läsa, skaffa er en bokklubb, det gjorde jag och Bitte för några år sedan. Vi har en kärna på medlemmar, sedan har någon kommit och gått under åren, och tyvärr även gått bort för evigt. Livet.
På måndag kväll var vi hemma hos Lotta. Cykelavstånd för mig, så skönt. 
En ljuvlig sommarkväll. 
Lotta och Håkan bor så himla fint med utsikt mot Luleälven. 
Massor med fint att vila ögonen på. 
Jag respekterar dem som inte vill att jag fotar vare sig dem eller deras hem, men det är väldigt skoj, när jag får fota. Lotta gav mig ok för att fota vilket jag gjorde av hjärtans lust. 
Lotta har öga för det stilrena och vackra. 
Vi diskuterade så klart boken; "de Oskiljaktiga" av Simone de Beauvoir. En intressant skildring av två flickors vännskap under flera år av deras liv i en tid då flickor/kvinnor inte fick göra sina egna hjärtans val. Som oftast, olika åsikter om boken, och jag tyckte nog inte att den var lika bra som den jag läste av samma författare som 16 åring, "En familjeflickas memoarer", sedan kanske jag inte hade tyckt det samma om den boken idag. Det har ju hänt en del med mig sedan jag var 16 år, och det kan eventuellt vara så att jag tycker annorlunda i dag, om jag läser den på nytt. 
Gott att äta och gott att dricka, och massor av prat. 
Vi bokade in nästa träff, som jag är värdinna för. Jag har två olika böcker som jag velar mellan, men den här helgen kanske jag hinner läsa lite ur båda, så jag kan bestämma mig. 
 
Vinsten med en bokklubb, är ju att vi läst böcker vi annars inte hade valt själva,
böcker som ger en nya insikter, kunskaper och upplevelser. 
Alltid lika spännande att höra vad de andra tycker om det vi läst.
För vi har verkligen läst masor av bra, läsvärda böcker från så olika genrer. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: