Åskan mullrar...

Så länge det åskar på håll är det rätt så mysigt, men inte om det ligger ovanpå och det bara dånar och blixtrar kors och tvärs. Just nu är det på tryggt avstånd, skönt.
Midsommarafton i morgon, och jag får samma känsla varje år dagarna innan midsommar, att vi inte hann göra allt vi hade tänkt ute, hemska tid. Även om sommaren bara börjat tror jag att vi inte hinner något mer den här sommaren om det inte är gjort innan midsommar. 
En kväll ringde mitt barnbarn Olivia och frågade så snällt om jag ville åka och bada på Näset med henne och August. Sådant säger man inte nej till. Precis lagom till badet dök Lukas upp och hängde med oss. 
Det var fler som badade den här kvällen. 
Vi simmade, plaskade och försökte fånga små pyttefiskar som simmade omkring. Luleälvens vatten var varmare än i Bottenviken, där jag doppade mig på lördagskvällen. 
En av alla varma dagar, åt jag lunch med två gulliga inne i stan. En god laxpaj fick det bli. 
Dagarna just nu är rätt lika, sitter på jobbet med det årliga SKA - Systematiska kvalitetsarbetet. Viktigt att analysera och reflektera över sitt eget arbete och vad som gjorde att det blev bra, och vad som behöver göras för att det ska bli bättre. Men att sitta och räkna ut procenten av betyg och provbetyg, kan jag fundera över, är det viktigt att jag använder min tid till det? Blir vi bättre på att undervisa och leda en klass mot goda studieresultat genom SKA-arbetet så som vi gör nu?
Blir vi det, ska jag verkligen inte klaga över detta, men efter så många år som rektor kan jag se att sämre resultat faktiskt kan vara en motivator till skolutveckling, i alla fall för mig, men ofta är det lärare med redan goda resultat som är mest taggade att utveckla sitt arbete. Med eller utan SKA- rapport. På måndag fortsätter jag analysera hur som helst.
I kväll blev det en löprunda och en kort simtur i älven på Grundet där jag simmar om jag är ensam. 
Min snälla man hade värmt bastun bara för mig. Sommar, och då duschar vi ute.
Så skönt!
Medan jag sprang, simmade och badade bastu lagade Lukas middag åt oss. Lyx!
Min mamma har kommit, och Lukas ville bjuda även henne på en god middag. 
Min mamma har allvarssamtal med sitt yngsta barnbarn. Det handlar om ordning och reda, att man helst ska vara absolutist och annat viktigt. 
Jag klipper in blommor av det som blommar nu. 
Rosen, min favorit, förutom att den har hiskeliga taggar i massor. 
Syrenen, då den blommar doftar det sommar. 
Jag fick massor med fin rabarber av Anita, och gjorde en superduper god rabarberpaj.
Mums!
I morgon blir vi en mindre skara på 10 personer. Av våra barn är det bara Frida med familj som firar med oss. Så när jag så småningom vaknar ska jag fixa lite av midsommarmaten som inte är fixad än. Tårtan bakade jag innan jag tog min löprunda. Den blev inte helt ok, trist. Funderar på vad som blev fel...? 
 
Min man säger lugnt att vi kommer att hinna med massor i sommar,
men då kan vi inte dra iväg på en massa annat.
Ok, alltid prioriteringar, 
eller så gör vi lite av det ena och lite av det andra...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: