Tiden är dyr, välj med omsorg...

Tiden vi har står aldrig still, och att läsa dåliga böcker är slöseri med tiden. Jag valde först boken "I oskuldens tid", av Edith Wharton, skriven 1920. Bokens handling utspelar sig kring 1870-talet och i New York med alla konservativa idéer och människor som kämpar för att behålla den tidens ideal och förhållningssätt. I allt detta utspelar sig en passionerad kärlekshistoria. 
Det tog fyra kapitel för att jag skulle fastna i berättelsen. Den är skriven på ett ålderdomligt vis, med massor av amerikanska efternamn som jag till en början hade svårt att hålla i sär. Men sedan, det var värt att läsa boken, och inte konstigt alls att författaren blev nominerad till Nobelpriset tre gånger. 
Fredagen blev en läsdag, och måla hade jag tänkt, men det såg ut att bli regn, vilket det inte blev. Alltså, målat har jag gjort i dag i stället då boken var utläst. Men min devis är att man inte ska slösa sin tid på att läsa böcker som inte ger en något. 
Jag skickade efter te, och fick mer än så i paketet. Så skoj!
Hallonbusken jag köpte i våras, som ska odlas i kruka växer så det knakar, och nu finns det till och med hallon som dinglar ner. 
Min kropp måste få röra på sig om jag suttit för länge. Läste ju i några timmar, eller mer i går. Sedan en löprunda, så skönt. Städade vår bastu, vilket behövs då och då. Min man värmde upp den och vi badade på kvällen innan middagen, vilket är avkoppling de lux!
 
 
 
Började den här lördagen så som jag avslutade gårdagen, med en löprunda och en simtur i älven. Men ingen bastu. Bastu, det funkar bäst på kvällen tycker jag. 
 
Snart ska vi till Piteå och fira min kusin som fyllt jämnt, skoj!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: