Söndag, tror jag att det är...

Så gudomligt skönt det är, när man inte riktigt har koll på vilken veckodag det är eller vad klockan är. Det tar en tid in i semestern innan jag är där, i detta mood. 
När vi kom hem från min mamma en kväll rätt så sent, orkade vi inte åka i väg och handla. Nu fick vi vara kreativa, vilket jag gillar. Vad gör vi av det vi har...en god havregrynsgröt, god för att jag kryddar den lite med kardemumma och kanel. En körsbärskompott, kokas ihop av frysta körsbär, som är bra att ha i frysen, riv i lite limeskal och söta den med t ex honung. Ja, vi hade ju också godaste jordgubbarna som vi plockade på hemvägen i Polcirkeln, som har självplock ibland. 
De här jordgubbarna som får mogna under midnattsolens ljus, i sol dygnet runt blir sötare än andra bär, tycker jag. 
Här finns en fin kryddträdgård också, att inspireras av. 
Hemma plockade jag in lite av de blommor som ännu blommar.
Fyllde vaser med grönt. 
Bakade lite av varje. När jag var klar med allt kände jag på mig att något inte stämde. Jag hade haft en sms konversation en vecka innan med en god vän i Stockholm, som skulle komma upp tilll Luleå och till oss på fika klockan 15.00.
 
Innan jag dukade upp allt jag bakat var jag tvungen att kika på våra sms. Inget datum stod det, och jag hade bara tagit för givet att det var denna fredag. Skickade ett nytt, och givetvis var fikat om en vecka. Attans också, som jag bakat.
Jag ringer mina barn, de som för tillfället håller sig hemma. Välkomna på fika!
Ska vi fika kan vi lika gärna äta tillsammans också, och så fick det bli. 
 
Det blev en grillmiddag först och sedan passade vi på att fira våran gulliga Olivia som fyllt 9 år då vi var på vift. 
Joel och Lovisa hade med sig egenodlad gurka. Alltid godare med det som odlats hemma.
Grillade kycklingfiléer.
Hon fick kläder som hon önskat, och lampor till sitt rum, för nu vill hon inte längre ha ett "småbarnsrum", har hon deklarerat.
Jag hade gjort scones, bara för att jag hade nykokt jordgubbssylt. Sylten, så himla god då man kokar den själv. 
Olivia hade skoj med Joel och Lovisa och blev inbjuden dit när hon vill. 
Det blev kväll och jag fortsatte läsa i min bok då vi blev ensamma, tills ögonlocken föll. I dag ska vi rensa i vårt garage, så himla trist arbete! Det regnar av och till, så vi får se hur länge vi håller på och man kan ju hoppas på att någon vill komma förbi så vi får anledning att ta en paus...
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: