Semester, vänner på besök och kanelbullar.

Vi har ju flera vänner som bor i Spanien så fort de är lediga, då hinner man inte träffas så ofta. Trist, tycker jag så klart. När de väl är hemma får man passa på. Jag bakade en enkel sockerkaka och köpte jordgubbar och grädde. 
Somrigt om inte annat. 
Ja men lite ost och oliver och annat till. 
Vi började i köket, men är det sommar sitter vi ju ute eller på verandan. 
Vi pratade om fenomenet Hooja, som får  hela Sverige att sjunga med i "Banan, melon kiwi och citron...", och det är en fin känsla att det är någon som är som oss, som lyckats nå ut över hela vårt land med sin sång. De sjunger om det vi känner till, om det som är vardag för många av oss som valt att leva här i norr. Sedan är det väl extra skoj, att veta vem dessa två killar är utan maskerna även om det är oväsentligt, och att någon är faster till någon, och att någon känner någons syster osv. Roligt är det i alla fall, att det går bra för dem!
Jag klippte in lite grönt i mina vaser. Några chokladblommor och blad från Rosenhallon. 
I vårt badrum har jag nu en bondros som blommar. Lite speciellt med den rosen, som funnits här på vår gård nästan ända sedan huset byggdes för mer än 90 år sedan.
 
I dag, min första semesterdag. 
Blev inspirerad av Annevi, så klart bakade jag dessa kanelbullar och kikade på en YouTubefilm med Roy Fares. Det blev inte världens snyggaste bullar, men goda blev dom. 
August kom förbi och tyckte att det doftade så gott, men han får ju inte äta bullar med gluten i. Synd, men han blev nöjd då han fick en glass och en kartong. Kartongen som han genast började fixa till ett hus för små djur. Djuren fick en TV och en fjärrkontroll, och de kan djur behöva.  
 
Senare när jag hämtade Olivia från ett kalas,
 berättade jag för henne att jag kunde känna igen mig i henne,
och hennes sätt att vara på ibland. 
 
En fin dag i dag 💖
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: