In i kaklet...

Oj, vad vi har jobbat på skolan den gågna veckan!
 
Roligt, absolut roligt att jobba med de här gänget och nu har vi gjort så mycket vi hunnit innan alla drog i väg på semester, en välförtjänt sådan. 
Hoppas Miljökontoret ger oss "Med beröm godkänt" då de gör nedslag på skolan under nästa läsår. Givetvis gör vi det för att våra elever ska få leka med rena leksaker, men gör vi inte det så får vi backning av kontrollanten. Allt LEGO är kört i tvättmaskin i tvättpåsar. Sedan är allt färgsorterat. Det har Katrin fixat och hon och Annica har haft undervisning i allt sådant för Sandra och Henrik. Så nu vet de inför framtiden vad som måste göras varje termin på en skola och ett Fritidshem. T ex ska alla sofföverdrag tvättas och leksaker tvättas varje termin, allt enligt Miljökraven vi har på oss.  
Annica bjöd på en supergod rabarberpaj och vi njöt av den och av att vi började få till allt inför helgen och den kommande semestern. När jag jobbat färdigt åkte jag hem, packade en liten väska för en natt på Skurholmen. 
 
Frida och Otto fixade till sig och drog i väg på sommarfest med Ottos jobb. De skulle sova borta en natt och jag skulle ta hand om Hugo och huset ensam. 
Massor med skor i hallen då man kommer in hos dem, måste klura ut något bra för alla deras skor, de är 6 personer i alla fall varannan vecka och Frida har nog flest skor skulle jag gissa.
 
Jag blev kvar med båda gossarna en stund,
tills Axel åkte till sin pappa som jobbar i Abisko just nu och kom hem och hämtade honom, Hugo blev så ledsen när Axel åkte. Mormor ringde en vän, Lukas så klart. Hugo älskar Lukas och blev såå glad när han dök upp. Frid i huset. 
Vi åt middag och det lektes järnet.
Vi såg på Hugos favoriter just nu, Paw Patrol.
Sedan drog Lukas i väg, och jag och Hugo somnade nästan på en gång. 
Lördag morgon, först ute på hela Skurholmen kändes det som. 
Hugo testar allt just nu. När vi testat allt hemma hos honom cyklade vi in till stan.
Lekparken i Stadsparken är väldigt fin.
När Hugo testat allt tusen gånger i en rasande fart,
tog han en kort paus vid fontänen så nöjd och glad. Efter mer än en timme var i alla fall jag trött av att hänga efter Hugo i detta tempo. Dags för fika/lunchtime. 
Vi tog oss till Wallstens och Hugo valde snabbt ett fönsterbord. 
Han åt med god aptit och innan jag hade druckit ur min tekopp drog han iväg, hjälp!
 
-Jag har varit med om det här förut", kände jag instinktivt.
 
Några av mina fyra barn har kört på i en rasande fart genom sin barndom. Har glömt en del, men minnet kommer tillbaka då man upplever liknande saker igen. Tur att jag inte är för gammal än för detta tempo. 
 
Å vad är väl en kopp te, om man får springa runt efter en 2,5 åring på varuhuset som man smidigt tar sig in i från Caféet. Strunt i teet, och när vi skulle cykla hem igen sa han "jag älskar dig mormor", varm i hjärtat sa jag så klart precis precis samma till gossen 💝.
 
Strax efter att vi kom hem dök gossens föräldrar upp. Jag var så nöjd glad över den här stunden med Hugo, både kvällen i går och  förmiddagen som vi tillbringat tillsammans.
 
Åkte hem, duschade och fixade till mig lite inför eftermiddagen och kvällens Rubinbröllopsfest som vi var bjudna på jag och min man. Blir nästa inlägg...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: