Håll i och håll ut...

Det finns klyschor, som förblir klyschor, tomma plattityder om man bara strör dem omkring sig utan att  äga innebörden av dem. Jag använder mig av fraser ibland i alla fall, som ger mig något, som jag försöker leva efter och en sådan är just uttrycket" håll i och håll ut". När det regnar som det gör just nu, efter två fina soliga dagar, tänker jag "håll i och håll ut - det kommer bättre väder, och gör något fint av den här dagen ändå, trots regn.
Funderar snabbt på vad den här dagens ska få för innehåll, eller om den ska förbi ett blankt kort. Dagen får förbli tom, och jag börjar med frukost, och lite små plock i vår tvättstuga. Sedan bloggar jag lite, kan ju vara skoj ett tag. 
Lite till från vår resa till Umeå;
 
När man är på resa är det roligt att pröva olika restauranger, om man inte väljer att resa billigt och laga sin mat själv. Nu har vi inte 4 barn som vi ska betala en massa för, så som det vad förr. Altså unnar vi oss god mat på restaurang ibland. 
En eftermiddagsfika tog vi på Kulturbageriet, ett ställe jag ofta återkommer till, för att de har gott fika helt enkelt. Vi delade på en macka, för att vi nte orkade var sin, men ändå ville ha lite salt innan det söta. 
Den här kvällen valde i "Tapas bar deli", som är en gammal favorit. 
Funderar över lampan, ska jag köpa den eller inte...eller så funderade jag på något annat.

Till efterrätt valde vi att ta två olika efterrätter och dela på, ett sätt att få lite av allt. Sedan var jag så galet sugen på en chokladpralin så vi slog till med varsin sådan också. Fullt med folk i restaurangen och vi missade till och med min mans systerdotter som var där samtidigt som vi, synd. Hade varit så roligt att hinna prata lite med Nina. Det var på instagram vi upptäckte dagen efter att vi varit där samtidigt. 
Skoj, att få te serverad i kanna även här. Efter all mat, en promenad genom centrala Umeå innan vi gick upp på vårt hotellrum.
Jag skulle så gärna göra ett studiebesök i en lägenhet här nedaför vårt hotellfönster, de ser ut som små spännande radhus, på taket av Utopia gallerian. 
Vaknade till en solig morgon, och fick milt övertala min man att en löprunda en morgon till är det ljuvligaste som finns. Tveksamt drog han på sig sina löparkläder, och vi gav oss iväg. Samma runda som i går. 
Ett annat hus som verkar ha väldigt fina lägenheter är det här, som ligger alldeles intill älven. 
Jag får för mig att det måste ha varit ett bryggeri eller någon annan sådan verksamhet här någon gång för länge sedan. Mina löprundor blir så mycket mer spännande då jag tar mig tid att studera omgivningarna lite mer, och till och med fotar lite under löprundan. 
 
Efter frukosten blev det en tur till "Pryl 1900" igen, för nu hade jag bestämt mig, jag ska köpa lampan. 
Den i mitten blev det. Lite "art deco" stil tycker jag, och tror att den hör hemma under den epoken som var under mallankrigstiden ca 1920-tal och fram till andra världskriget. Jag brukar byta ut elkabeln i alla gamla lampor jag köper. Min man tycker det är överkurs. Så vi får se.
Vi packade ihop för hemresa. En ny bok, som är precis vad jag vill läsa just nu, enkel, lite spänning och romantik. En ny Body butter, jag är en högkonsument av just den varan. Ny deo som inte innehåller aluminium, och om aluminium är farligt eller inte i en deo är lite oklart, men jag väljer att köpa utan. 
 
På hemvägen blev vi stående i Jävre i en bilkö, p g a en bilolycka några bliar framför oss. 
När trafiken kom igång hade vi bestämt oss för att stanna på "Bea's rökeri och hamncafé" som ligger alldeles intill E4:an och som vi såg från vår bil då vi satt och väntade på att trafiken skulle komma igång. 
Fullt med folk, men det fanns ändå plats för oss.
Varmt och skönt ute, alltså satt ingen inne. 
Det här fick bli vår middag, en Skärgårdstallrik.
Jag valde en tårtbit med ögonen, men orkade bara tre skedar. Skulle inte ha beställt efterrätt innan jag ätit varmrätten. Ok, sådant man får ta då man gillar gott. Bättre att slänga än att äta mer än kroppen behöver. 
 
Hemma och nu tid att läsa boken jag köpt. Det är vad jag ska börja med nu, då det fortfarande regnar.
 
Ha det gott, och håll i och håll ut!
😉
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: