Bil längs E 10.

En vecka är snart till ända, och en fin semestervecka som jag är så nöjd över. En dag i Avan skoj! Målat lite småsaker hemma hos oss och hjälpt Joel och Lovisa, i går var Lovisas mamma José med och vi konstaterade att det är så mycket roligare att arbeta då man är ett team.   
 
Köpte två olika duschtvålar sist jag var i stan, en lavendeltvål som jag älskar och den med mandelolja i som är så bra för min torra hud. 
Skrubbade mig ren från den röda målarfärgen än en gång. Vi var barnvakt över natten åt Hugo, och han ville inte duscha utan bada badkar den gossen.
Det fick han så klart. 
 
Det blev morgon och dags att packa för en bilresa.
Det är inte alltid så roligt att åka bil, oavsett vart du ska. Men det finns små saker man kan göra för att bilresan ska kännas lite roligare. Stanna då och då, är bra, ta av från dessa europavägar är ett tips. Gör resan till ett äventyr och inte bara en transportsträcka. Om man har tid.
Men E 10:an är inte så spännande, det finns några få ställen värda att göra en avstickare till, som exempel Brännvalls Café i Överkalix, men de är inte alltid öppet då vi passerar tyvärr. 
Här är E10:an som vackrast tycker jag. Här passerade vi för en stund sedan. Moln på himlen och 19° varmt.
Det finns en lång sträcka längs den här vägen som är såå tråkig, t ex den från Överkalix och upp till Kiruna. Det är granar och tallar, och ännu fler granar om och om igen. Man blir nästa glad när en och annan ren dyker upp som omväxling. Även älgar har dykt upp någon gång, och dem är jag inte lika glad över, och farligt kan dert bli även om man vaknar till liv när de kommer ångande stora som hus. 
 
I dag lyssnade vi på två olika sommarpratare, och hipp vipps var vi strax utanför Gällivare. Från Gällivare till Kiruna hann vi med en tredje, och då känns inte resan lika trist.
 
Jag hör till dem som kan läsa i bilen, då jag inte kör förstås. Det är åtskilliga böcker jag läst mellan Luleå och Riksgränsen, i bilen eller på tåget. Jag är väl lite rastlös av naturen, vill alltid göra något, alltså är en bok bra att ha med sig. När man kör i mörkret går det inte att läsa, då lyssnar vi på böcker via Story tell. Fika, att ha med sig är bra. I dag stannade vi inte mer än en gång då vi köpte te och kaffe och lånade toan på Restaurang E10. Drack vår dryck och åt ett wienerbröd utanför restaurangen i solskenet och körde vidare. 
När vi kom fram var vi båda hungriga, ingen lunch och ingen middag hade vi ätit. Klockan var mycket och vi sprang in på ICA här i Gränsen och köpte det vi behöver till middag i kväll och frukost i morgon. Parkeringen utanför var full med bilar, vilket betyder att det är fullt av folk i affären. Långa köer och massor med norrmän som handlade. Vi fick vår mat till sist och åkte hem och gjorde en snabb middag som blev gudomligt god.
Ryggbiff med kappa, som grillades, både mör och saftig. Smörstekta champinjoner i vitlök med en skvätt grädde och kalvfond. Färdig potatisgratäng som bara värmdes upp. Enkelt kan bli gott.
Min andra kopp te denna dag, smakar bättre än någonsin då de blir få koppar. Måste tänka på det, att dricka lite färre koppar te. 
Så här såg det ut då vi kom, sol över Vassitjåkka,   ett berg var högsta topp är 1590 meter. 
Nu någon timme senare ser man inte toppen, då tjocka moln dragit in. Massor med Mjölkört/Rallarros som växer runt vår lägenhet, och ingen gräsklippare har vi här. Får försöka lösa det på något vis.
Det blev en gråblå laddningsbar Flowerpot. Passar bra här, men vet inte om jag ska ha den här eller ta med den hem, vi får se. Vill ha lite uppsikt över den, så den inte blir en leksak för nyfikna små barn, det är den för dyr för. Leksak, skulle den kunna bli för att den slås på och av upp till via touch.
Nu en bild från 2017.
Det här var 21 juli 2017, varmt och skönt vid Trollsjön. Vart vi ska vandra den här gången får vädret avgöra. Är bara så skönt ändå, att vara här. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: