Var välkommen 2023!

Man vet aldrig, det kan bli värre, men det tror vi inte. Låt ljus och glädje fylla våra dagar!
Sedan säger pragmatikern att vi måste ha lite tråkigt, för att uppskatta det roliga, ungefär så tänker jag då jag väljer att vara pragmatisk. 
En nyårsdrink välkomstdrink...det finns massor med goda drinkar, det gäller bara att välja en av alla goda. Jag valde att göra en Lemonspritz. Jag valde just den för att jag hade en Limoncello i skafferiet och för att den är fräsch och god. 
Limoncellon ska vara kyld, Proseccon och citronsodan likaså.
Till ett glas hade jag;
1 dl Limoncello
1,8 dl Prosecco
drygt 1 dl citronsoda
några isbitar
minst en skiva Lime
Bitte i en snygg nyårsstass. 
Jag fick något fint.
Vi såg tillbaka på året som snart var över, en stund av vemod, skålade ödmjukt över livet som vi vill leva.
Bitte hade gjort en jordärtskockssoppa med gott bröd och parmaskinka att smula ner i soppan, så god så den kommer jag snart laga till själv. 
varmrätten hade jag och min man fixat. Oxe som lagades till med gästerna vid bordet. Pommes duchesse gjordes klar på morgonen, men gratinerades just innan serveringen. 
Efterrätten, en Crème Catalana, den hade Bitte också fixat och den var perfekt till efterrätt efter allt annant vi ätit innan. Den kommer jag också att göra framöver, älskar efterrätter, tyvärr. 
Vi lämnade det gamla bakom oss, och välkomnade det nya året utomhus, så som vi brukar göra. Det var inte ens en bråkdel av raketer som sköts i luften mot tidigare år, kan det bero på den kampanj som förts om rädda hundar, eller var det inflationens påverkan, eller?
Gina, Bitte och Görans hund var helt obrydd över att det small här och där. Förstår dock att det finns hundar som får panik av höga plötsliga ljud. 
 
Nyårsdagen, förutom en lång sovmorgon, så blev dagen väldigt lugn. En promenad till vår äldsta son och hans familj som vi inte träffat på eviga tider p g a att Olivia varit sjuk i Covid. Nu var alla friska och det var så mysigt att få krama om dem. 
August visade sina julklappar och berättade om alla figurer som han fått. Olivia och jag planerade vårt lilla event som vi ska på om någon vecka, "Från Alladin till Elsa", jag hoppas så att Olivia ska gilla den föreställningen. 
Ett nytt år. Många som tar tag i sitt liv på något vis, eller gör något nytt så här i början på det nya året.
Jag har njutit av chokladpraliner, min stora last i livet. Så nu är det slut på den frossan. Tuffa tider väntar, då småätandet av allt gott är över. Min lunch i dag, grovt fruktbröd - nyttigt, lite grönkål - nyttigt, och lite frön - nyttigt. 
Ja, ost är inte så nyttigt, men jag älskar ost!
Varför gillar jag allt som är sprängfyllt av fetter och annat onödigt? Chokladpraliner och ost?
 
Gör en snabb sumering av gott och ont för hälsan, gör en framåtsyftande plan - fortsätter träna här i vår by, får återuppta lunchpromenaderna ( två gånger per vecka), tråna med lärarna på tisdagarna på skolan, och äta mer vegetariskt. Jag kommer inte sluta äta ost men pralinerna kan jag skippa 😘
 
Det får räcka så långt, gör mindre i livet, inte mer,
men det du gör, gör det bättre än bra,
inga fler löften. 
 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: