Semlor...

Jag tror att något som verkligen är svenskt är just semlor. De flesta svenskar älskar semlor, och lite färre svenskar gillar inte mandelmassa och därav gillar de inte semlor. Kan det vara så?
 
Jag bokade semlor för att hämta på em i går på Hemmagastronomin. För det var i går de hade premiär, alltså för de klassiska. För i Luleå kan man köpa saffranssemlor hela december överallt.
Om inte jag skulle träna skulle alla semlor jag äter på ett år ge mig ett antal kilos övervikt direkt. 
På torsdagskvällen blev det ett pass igen. Jag blir så imponerad av Sandra som är en av våra tre tränare, hon är gravid och studsar hejvilt med sin baby i magen, jag blir snabbare trött än vad hon blir. Jag har dock inte promenerat som jag hade tänkt två gånger per vecka på lunchen 
Min enda ursäkt är att det varit glansis överallt och då valde jag att inte ta de där promenaderna. 
I går hade Bettan, roliga gulliga Bettan, en av mina kollegor bokat bord på Bishops Arms. En Pub med god lunchmat och som ligger i en lokal i Stadshotellet. 
Vi valde i princip alla Biff Rydberg, och så god den var!!!
Sedan blev det några timmar med jobb på vår förvaltning. 
Innan jag åkte hem, stannade jag till här på Hemmagastron och plockade upp semlorna jag bokat. 
Till middag blev det lite plock av chark, ost och räkor. Fint, för jag blev aldrig hungrig efter den goda lunchen på Bishops. 
Semlorna var goda, mandelmassan var god och så där smakrik med en liten hint av bittermandel, så jag ger dem 4 poäng av fem möjliga just nu. Ska testa fler och när jag testat så där fem olika får vi ser var de här hamnar slutgiltigt 😋
En lugn och mysig kväll hemma med "På spåret", där jag blev glad av de valt Oxford som en av slutdestinationerna den här gången, där jag var för några år sedan, typ 9 år sedan.
 
Nu kom min kompis för i eftermiddag och kväll, Olivia!
 
Ha en skön lördag, mina vänner!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: