Gällivare

Ekorrar är ju rätt söta, men kan faktsikt sprida ohyra. Det var en av dem, eller flera av dem som iaktog mig under min lugna onsdagsmorgon hos Lollo och Patrik. 
Jag hittade lite olika frukter som jag skar ner i en kopp med kefir. Fick bli min frukost plus en rostad macka med ett supergott pålägg till en kopp te. 
Efter en lugn och riktigt avkopplande morgon åkte jag in till Gällivare på nya vägar, som dragits sedan jag var här sist, Bitvis känner jag inte igen mig, och får läsa de skyltar som finns för att komma rätt. Vägar dras om och hus har rivits eller flyttats, allt är förrändrat och inget är sig likt. 
 
Då Malmberget inte längre finns, eller knappt finns är ju det ju i Gällivare allt händer. Det är här restauranger, caféer etc är belägna. 
Lollo valde Grand hotell Lapplands Café för vår lunch. Gott och mysigt. 
Här i Gällivare är det renar på allt och överallt.
När Lollo sprang i väg till sitt jobb på högstadiet här i Gällivare tog jag en promenad till Gymnasiet.
 
Exteriört, snyggt med de guldiga entrétaken mot de djupt röda väggarna. 
Guldigt runt huvudentrén som bjuder in och tydlig talar om att här är huvudingången. 
Innanför möts man av samma färgsättning som på utsidan, med enkla sittbänkar och bord för rasthäng. 
Det här är en fin lösning på läktare/scen, och fungerar även som trappa till våningen ovanför. 
 
När jag insupit miljön på den nybyggda skolan traskade jag in och ut ur de få affärer som finns här i centrum. Hittade en Reima vinteroverall till nästa vinter på 50% som skulle passa Hugo. Ringde Frida och frågade om jag skulle köpa. Efter några bilder som jag skickade henne blev det ett köp. 
Hade lite tid kvar innan vi skulle åka hem, och vad gör jag nu?
Frågade på en butik var man kan dricka en kopp te, och gärna på ett ställe som är mysigt. Det finns nog bara ett café fick jag till svar. 
Jag traskade dit, granne med gymnasiet och det var mysigt, fikat var gudomligt gott. Jag fick den näst sista semlan för dagen, och den får lätt 5 poäng av 5 möjliga. Mandelmassan hade små bitar av mandel vilket jag gillar. Efter mitt fika var det dags för hemfärd. Så vidrigt det var att köra E10:an söderut. Massor av långtradare som alltid, snö, snöslask och halt. Tacksam att vi kom hem till sist. 
Lollo och Patrik, lite yngre på bilden än vad de är idag. Tack snälla ni för den goda middagen och tack för att jag fick låna ert gästrum! 💖
 
♥ Maria

 
Kommentera inlägget här: