En lördag som gav mersmak.

Några vardagar har passerat med vardagsrutiner, tider att passa och rätt så tråkiga middagar den här veckan, förutom torsdagens då, förlåt min man. Jag vet att jag är bortskämd som tusan när det gäller mat, och en produkt av den välfärd vi ändå vuxit upp i under glansdagarna i vårt land. Min mamma sa alltid att maten är det sista vi sparar på.
 
Hur som helst, lite flärd ville jag ha i helgen, och Olivia fick i julklapp av mig en upplevelse istället för saker. I går var det dags för den, men först lite annat fix hemma. 
Frukost så klart. 
En långsam morgon, och så roligt att ha lite tidningar i brevlådan, att ta tag i. Läsa och reflektera, förundras och bli inspirerad av. Städar ni på helgerna? Jag försöker få tid till det en kväll någon vardag, men är oftast för trött då jag kommer hem för att vilja ta tag i sådant då. Min man hade städat det mesta men det finns alltid något han missat, konstigt.
 
Eftermiddag och jag och Olivia tog bussen in till stan. Gustav, hennes pappa och lillebror hade redan åkt på hockey med min man. Mamman hade jour så vi var ensamma. Ingen stress, vi tog oss till Kulturens hus,
men kikade in i lobbyn på Clarion Sense, för Olivia ville se de vackra lamporna hon bara sett från utsidan tidigare. 
 
Vi hade tid för fika och det fick bli på Kulturens hus, dock hade de inte något glutenfritt. Men Olivia var inte ledsen för det, hon fick en rulle Mjölkchokladbitar istället.  
Innan showen startade säger tjejen;" synd att det var samma dag som hockeyn, för jag hade gärna följt med pappa på hockey".  Oj, hoppas den här showen blir bra nu tänkte jag då. 
När showen startade fick vi veta att det var ok att fota och filma hur mycket vi vill bara vi taggar @toccaentertainment så då gör jag det nu 🙂
En fartfylld show och Olivia sa att hon kände igen allt från Disney Channel där hon sett alla filmer och blev så glad då det blev disco på slutet och alla fick dansa med. Vilken tur att hon gillade allt, och att hockeymatchen inte ens nämndes sedan. 
Maddes arbetsdag var slut och vi träffades på Kulutrens hus där hon väntade på oss. En promenad tillsammans längs Storgatan där folk flanerade på väg till olika event, förväntansfulla glada ansikten. Genom Stadsparken på isiga stigar som grusats men gruset hade valt att sjunka ner genom isen och hjälpte föga. Vårt mål,  Taverno Gusto för lördagsmiddag. 
Där satt redan hockeygänget och väntade. 
Massor att berätta om hockeyn åt oss som inte sett matchen, och massor att berätta om showen, och alla spel i denna värld som barn är så taggade av. Vi som inte spelar, typ jag och min man, fick lära oss lite nytt. 
Min man valde lokalproducerat som dryck. 
Här finns glutenfri mat att välja på, och jag för min del valde pasta med massor av gott. 
Tiramisu som jag delade med mig av. 
En fin kväll med vår äldsta son
och vår yngsta. 
 
Buss hem för mig och min man. Så himla fin dag och kväll det blev, och nu vill jag ha mer av det. Det lär dock lär det dröja innan vi hinner med flärd om jag tror rätt, för till veckan får vår mellanson med sambo nycklarna till sitt hus, och det kan bli en del jobb tänker jag.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: