Axel och Hugo

Efter min snabba promenad på lördagseftermiddagen dök gossarna upp som skulle sova över hos oss. Så mycket roligare när man får sällskap och får laga mat och baka med Axel. Han gillar att hjälpa till och då får han det så klart. 
Axel ville baka något med choklad, och valet föll på kladdkakemuffins. Enkla att göra och så goda. 
Vi hade förberett oss med mat som två små killar gillar. Axel fick skära upp korv, tärna den kokta potatis och äpplen. Vi strödde över lite skivad gul lök och klickade över créme fraiche och kryddade med örtkryddor. Sedan får den laga till sig i ugnen, minns inte hur länge men kanske 20 min.
Efter middagen blev det provsmakning av våra muffins. Så goda, jag lovar. 
 
Receptet jag och Axel använde oss av. 
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 gram smör eller margarin
  • 12 st Nobless tunna chokladbitar.
Vispa ägg och socker pösigt. Värm ugnen till 200°, blanda alla torra varor, rör ner med det smälta smöret. Grädda i 10-12 minuter i mitten av ugnen. Lägg på en skiva av chokladen på varje muffins direkt du tar ut dem från ugnen. Servera med grädde eller glass, eller ta lite av varje. 
När man har småkottar på besök som gillar att sjunga och uppträda så behövde vi ingen annan underhållning, Axel och Hugo sjöng och dansade järnet, och mest till Hooja
Morfar gjorde upp eld i kakelugnen, och gossarna ville så gärna grilla upp det sista som fanns kvar av falukorven. 
En fin och lugn avslutning på den här lördagskvällen. Axel hade en tidig hockeyträning på söndagsmorgonen så båda killarna somnade rätt tidigt, Hugo först och Axel en timme senare. 
Blåbärsgröt, som blev en hallon och blåbärsgröt till frukost. Hallon för att våra blåbär vi haft i frysen var slut. 
 
Morfar körde Axel på hans träning och jag och Hugo tog oss ut i snön. 
Under hela pandemitiden har vi haft vår altan uppskottad hela vintern, men inte nu längre. Så jag och Hugo började skotta fram altan, men vi gav upp efter så där en timme. Skönt ändå, att vara ute och kämpa på lite. 
Hugo tränar sig på att klippa, det är ju inte så enkelt när man är 2 år. Han tränade och tränade, så snart får man nog gömma saxarna, så att det inte klipps på fel ställen. 
Någon kom och det blev livat igen. Axel tog på sig skridskorna, och åkte i väg till hockeyplan med Lukas. Hugo skulle sova, och då somnade även hans mormor en stund, skönt var det i alla fall med en stunds vila en söndag kring klockan 12.00.
Efter vår vila kom föräldrarna och Hugo skulle på 3-års kalas, Axel ville stanna så då fick det bli så. Han åkte hem när jag traskade i väg till min söndagsträning. "Dagen gick fort tänk så mycket vi gjort, men nu är det slut för idag".
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: