Kasus, en fredagskväll.

Januari 2023 
Januari är inte min favoritmånad, men i det stora hela är väl månaden, oavsett vilken den än är, en petitess. Jag känner en tacksamhet över livet jag får vara en del av, kanske lite mer nu än tidigare i livet. Låter väl som en klyscha för någon, men inte för mig. 
 
Finland har 15 kasus får jag lära mig när jag nu tittar på "På spåret", och tänker på det finska ordet pöytä - bord som blir pöydällä om man säger på bordet. Pöydän alle - under bordet. Försöker komma på fler men det tar stopp där. Tänker lite på att "Kalabaliken i Bender" ägde rum den 1 februari 1713. Oviktigt eller inte, så funderar jag över varför Kungen Karl XII inte ville tillbaka till Sverige, i januari? Kalabalik då hans ovilja att lämna landet fick turkarna att försöka kasta ut honom
 
Nu en tillbakablick, över veckan som snart är till ända.
Onsdag 
Möte på Björx, högstadiet som har ett stort fint personalrum och konferensrum. 
Onsdag, rektorsträff. Vi hade ett bra möte, och inte stressigt alls, så som det kan tendera att bli ibland. 
Lunch på det enda hak man kan äta på i vårt rektorsområde, om vi inte lämnar den här stadsdelen. När jag tänker efter så finns det restauranger, om vi tar oss till universitetet men det har vi inte haft tid till. 
Det här var på onsdag. 
Torsdag
Det blev torsdag och utbildning i två dagar att se fram emot eller ta sig igenom. Jag gillar att lära mig nya saker, sådant som jag vet att jag kommer att ha nytta av, eller som jag bara vill kunna. Att lära sig ett datasystem som jag kommer att vara sällananvändare av, är väl inte mitt största nöje.
Nåja, det blev lunch i alla fall, på Hemmagastron, eftersom vårt första val - Bistron, som var fullbokad. Även Hemmagastron var rätt så fullsatt, men den goda servicen såg till att vi fick plats. Jag valde pasta den här gången. När klockan var närmare 17.00 var jag så trött, trött av att ha klickat mig hit och dit och faktiskt lärt mig lite nytt. Buss herm, en knäckebrödsmacka och ett glas äppeljuice. Jag fick slänga av mig kläderna och snabbt ta på mig mina träningskläder för att hinna till mitt pass. Värt ändå, för så skönt att få röra på sig efter en sitta stilla dag.
Fredag
 Ljuset, första morgonen sedan månader tillbaka, ljuset!!!
Fullmåne och fredagmorgon, -18° då jag skuttar i väg till bussen. Åker buss ibland då en hel dag väntar på vår Förvaltning. 
Gänget som ska lära sig en massa fiffiga saker. Roliga och intressanta samtal förs om livet på en skola, kan vara vilken som helst, mellan alla förflyttningar i datasystemet. 
I dag fick vi i alla fall ett bord på Bistron. 
Butchers steak för mig, gott!
 
Det blev eftermiddag, och buss hem. Nu är det kväll, och fortsättning följer...
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: