Fredagsfeeling

Efter en torsdagskväll på värsta femårspartajet, var jag pigg och taggad för fredag då mitt alarm gick i gång 06.00 på morgonen. Dusch, fix och bil in till stan och vår Förvaltning. Jag blir glad av att få "hänga" med mina rektorskollegor i mitt team. Alltid fyndiga, roliga kommentarer mitt i allt allvar, som sprider glädje ochför en stund lättar på den tyngd av ansvar som vi ju bär med oss i vårt yrke. 
I vårt gästrum, en blomma som lever. På skolan berättade Sofie att "Gullrankan" var en lättskött växt, hennes växte runt ett fönster i flera varv. Jag har slängt den som stod här, den klättrade bara en halvmeter upp och sedan gav den upp och dog. Stark sol hela sommaren, så kanske felplacerad, eller så var det jag som gjorde något fel.
 
Efter den här vintern har jag kring 6 tomma krukor, som behöver nya passagerare, för en tid i alla fall. 
För en tid sedan fick vi en förfrågan om vi var intresserade av att få ett spel om allemansrätten, och jag skickade frågan till pedagogerna på min skola. Idrottsläraren var den enda som svarade och hon såg en möjlighet i att använda spelet i hennes undervisning. Det var många skolor som var intresserade, och det fanns inte så många spel, så det blev lottning, och jag vann ett. Härligt att vinna, även om det var ett spel till skolan och inte till mig personligen ;-)
Min fredagslunch, i går på Chowkeeng, rätt fullsatt men ett bord ledig så vi rymdes. Bettan som kom lite senare fick sitta på kortändan. En fin stund med samtal om allt från jobb till hästar och amatörteater, ungefär så.
Te, och efterrätt, bästa fredagslunchen. 
 
Jag slog följe med Bettan då vi ätit klart och vi kilade in en sväng på "Snabbasteg". Bettan hittade nya Asics, och jag provade ett par Hoka.  
Jag hade lite bråttom, så det blev inget köp för mig. Men wow så sköna, och de gamla är ju faktiskt inte lika stötdämpande längre.
-De där är du har är ju som nya, sa min man när jag berättade om behovet av nya. Ibland berättar jag för honom om vad jag har för planer, ibland inte.  
Efter 2 år av ständigt hoppande i dem, och ett antal mil av promenader och löprundor så är det faktiskt dags för nya tänker jag, tyst. 
 
Jag jobbade i några timmar till, och tänkte bara lite på att jag behövde nya skor att leva i. Fick ett sms av Bitte, att hon tänkte kika för mig efter jobbet. Då glömde jag skorna och körde järnet tills jag kände mig klar för dagen. 
Svängde förbi "Lilla Skafferiet, köpte semlor åt oss till fikat nu då vi hade besök på G.
Hemma var det fix och lite snabblagad middag som puttrade på. Bitte fick äta med oss av den enkla fredagsmiddagen för Lukas hade match och min man var på väg dit, jag skippade matchen när jag fick så trevligt sällskap. 
En fin fredag och så himla skoj att Bitte dök upp, då hennes man var i Göteborg och firade sportlov med barnbarnet deras som bor där. 
 
Jag ska nog ta ledigt någon dag under sportlovet tänker jag just nu, vi mor- och farföräldrar behövs om bara barnbarnen vill hänga med oss, vilket de kanske vill en tid i deras liv. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: